Provsvaret från covid studien har kommit!

corona studien

Som ni läst innan så medverkar jag i en studie för att forska på covid-19. I april blev jag sjuk och låg i sängen med influensaliknande symtom i tre veckor. Lukt och smak försvann helt och kroppen var helt slut länge. Jag har fortfarande inte fått tillbaka lukten som den var innan tyvärr.

I maj startade en studie kring covid 19, på Danderyds sjukhus och självklart ville jag vara en del av den.

Första provet togs och det visade sig, som jag hade trott att jag hade utvecklat antikroppar.

Nu har det gått ytterligare fyra månader och det var dags för steg två och nya prover. Jag måste erkänna att jag varit lite nervös eftersom jag hört att flera som varit sjuka inte haft antikroppar vid provtagning. Det verkar vara så olika. Vad beror det på? Hur sjuk man har varit? Förra veckan tog jag nya prover och idag kom svaret.

Ja, jag har fortfarande antikroppar!

Jag kommer att ta prover igen efter sex månader, tolv månader och ev om ett par år igen. Det är verkligen både intressant och läskigt. Min kollega som var sjuk samtidigt som mig hade också antikropparna kvar. Det blir kul att se utfallet av studien. Vid första provtagningstillfället var det 19,1 % oss 2500 deltagare som hade antikroppar oavsett om man varit sjuk eller inte. Det blir intressant att se hur många som har det nu.

You may also like