En vecka har gått sedan jag insjuknade

jag insjuknade

Nu har det gått en vecka sedan jag  insjuknade och kroppen värker av att ligga i sängen

Jag längtar efter promenader och framförallt yoga. Sakta känner jag hur det börjar vända. Min stela kropp kommer jag att kunna ta hand om inom en snar framtid, så så får det vara. Idag orkade jag stå upp i duschen för första gången. Även om jag ligger i sängen 97% av mitt dygn så känner jag en gnutta ny energi för första gången sedan jag insjuknade.

Doft och smak har inte kommit tillbaka – MEN jag andas, jag ligger i mitt egna hem och jag är inte längre rädd. Jag har min familj nära men ändå på avstånd. Jag har mat och solen skiner utanför mitt fönster. Jag är så tacksam för allt jag har! Tack fina Maria för blombudet som kom i veckan, när jag mådde som sämst. Jag blev så glad!

sjuk

Jag trodde att hela corona situationen skulle leda till ett stökigt hem

Att barnen skulle bli rastlösa och att vi vuxna skulle skapa onödig irritation. Jag är både förvånad och så full av kärlek i mitt hjärta, när jag ser hur barnen har anpassat sig. Jag skulle vilja säga att det är lugnare än vanligt. Inget tjat, inget bråk. Lite skit i hörnen och en växande tvättkorg, men vad spelar det för roll?Min man ser till att jag får mat och omsorg och vi pratar med varandra över telefon. Jag tänker så på dom som inte har det lika bra hemma. Jag hoppas att ni vågar be om hjälp.

Jag önskar så att mina nära och kära får vara friska

Jag är på ett sätt glad att jag blivit sjuk. Jag har fått en ny erfarenhet och jag är förmodligen snart immun för en tid, vilket gör att jag känner mig tryggare. Jag känner såklart oro för mina föräldrar och svärföräldrar, men jag hoppas att dom får vara friska där dom är. Är man inte i riskgrupp är det förhoppningsvis ingen katastrof även om det såklart är jobbigt att vara sjuk. Jag hoppas att man snart får ta snabbtestet som visar om man har antikroppar. Jag tror att statistiken på antal personer som haft Corona skulle vara betydligt högre om man testade alla.

Låt oss se ett ljus i tunneln

När den här pandemin är över, tror jag att vi har fått en lärdom som gjort oss mer ödmjuka och förhoppningsvis mer förstående, både mot varandra och vår jord. Vi har fått ett wake-up call som vi inte är vana vid.

Passar på att önska er alla en fin men annorlunda påsk. Håll avstånd, tvätta händerna och var rädda om varandra!

You may also like