Du fick mig , Covid -19

corona

Vet inte varför jag inbillade mig att jag skulle slippa undan covid-19

Jag brukar sällan vara sjuk, jag är alltid noga med handhygien och har alltid en flaska handsprit i väskan och i bilen. Den här gången räckte det inte, trots att jag knappt rört mig utanför huset och bara åkt egen bil till jobbet. Jag har knappt varit på affären.

Nu är jag inne på sjätte sjukdomsdagen .

Mina symtom har varit samma som vid influensa

Dock inte direkt någon feber. Idag är jag mest helt slut. Jag orkar knappt vara vaken och har har ingen smak eller lukt. Allt smakar bara salt, surt eller beskt.

Vill bara ut i solen, promenera i skogen, men mest av allt vill jag krama mina barn och min man…

Eftersom jag är frisk i botten och vet att jag kommer att komma lindrigare ur covid-19 än många andra och det  är jag så tacksam för. Vid första symtom isolerade jag mig från familjen. Inte haft kontakt med någon. Har legat instängd i sovrummet som tack och lov har balkong, så jag kan släppa in frisk luft och ljus.

Det är jobbigt att man inte kan få testa sig. Oavsett om jag är ganska säker på vad jag har fått för elände, så hade det känts tryggt att veta när det är dags att gå tillbaka till jobbet. Jag har tyckt att det känts olustigt att åka till sjukhuset och jobba. Oro för att varje ny patient ska vara ovetandes bärande på viruset.

Tyvärr finns det inte resurser för att testa sjukvårdspersonal i nuläget

De som är riktigt sjuka går såklart i första hand, men jag känner mig ganska säker på att jag smittats av covid-19. Det hade bara varit så skönt att få det bekräftat. Jag vill kunna gå tillbaka till jobbet framöver och känna mig skyddad för en tid. Må detta vända snart.

Jag blir så varm i hjärtat av att se hur barnen hjälper varandra och tar hand om varandra, när jag inte kan vara där. Vi FaceTimar med varandra istället för att träffas. Jag vet att dom längtar lika mycket som jag efter att få vara tillsammans. Vi pratar om vad vi ska göra när detta är över.

Tänker så mycket på hur detta virus har påverkat oss alla

Så mycket oro och sorg det har skapat. Arbetslöshet och konkurser. Men också hur mycket annat det medfört. Om man ska se något positivt med det så har vår jord fått återhämta sig en smula. Vi kommer förmodligen att vara mer ödmjuka och inte ta saker för givet. Vi har fått känna på saker som i vissa länder är vardag. Vi kommer att ta oss ur detta med nya ögon och kanske ett varmare hjärta…

Till alla er som är sjuka , ta hand om er. Drick mycket och håll igång lungorna. Kika gärna på denna video

Till er som är rädda och oroliga, vi kommer att ta oss igenom detta. 80% av alla som blir sjuka, blir lindrigt sjuka. Lyssna till fakta och inte spekulationer. Om alla gör det dom kan för att hindra spridning så kommer vi snart att vara på andra sidan med nya erfarenheter och en ny syn på samhället.

Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena.

 

You may also like

14 kommentarer

 1. Ja det kommer att gå bra!
  Jag hade det bland dom första i Sverige i början av Januari.
  Det gick bra utan sjukhusvård.
  Ta det lugnt hela tiden.
  Vissa dagar känner man sig frisk men nästa dag sjuk igen.
  Så vila hela tiden så det inte förvärras.
  Stor kram och krya på dig fina!❤

  1. Tack Madeleine! Då vet du hur det är. Känns som det kommer bli långdraget. Hoppas det vänder snart. Skönt att du är frisk nu🙏🏻🌺

 2. Så fint och klokt skrivet Malin!
  Jag hoppas du får det lindrigt nu när du fått det och snart blir frisk igen!

  Kryakram från mig!

  1. Tack! Jag hoppas det vänder snart. Aldrig kul att vara sjuk. Hoppas du klarar dig. Kram