Jag ingår i covid 19 forskningsstudie,Idag kom provsvaret!

I april var jag sjuk i tre veckor och då jag var säker på att det var covid 19 jag drabbats av, isolerade jag mig snabbt. Inte ens familjen fick komma nära. När Danderyds sjukhus senare erbjöd personal att ingå i en forskningsstudie, hoppade jag på.

Studien innebär att man får lämna blodprov var tredje månad under ett år, för att se om man har utvecklat antikroppar mot covid 19 och för att i så fall se hur länge de finns kvar. Idag kom provsvaret. Jag har utvecklat antikroppar, så det var covid 19 jag hade.

Jag har även testats på jobbet. Både halsprov och blodprov. Halsprovet fick jag svar på förra veckan och det visade att jag i nuläget INTE har någon pågående smitta. Det känns så skönt att ha fått ett facit även om man ska fortsätta att vara lika försiktig.

You may also like

6 kommentarer

  1. Vad skönt det måste kännas att få svar och vetskap. Dessutom bra att vara med så forskningen kan fortskrida. När jag blev tillfrågad om extra kläm vid mammografin för bröstcancer forskningen, tvekade jag inte en sekund
    Kram Kajsa

  2. Jag jobbar på SöS och väntar på provsvar, tog blodprov för snart 2 v sen, hur länge fick du vänta?