Dagen efter covid vaccinet

Covid vaccin

Igår fick jag första dosen av Astra Zenecas covid vaccin. Jag var fullt medveten om att det förmodligen skulle innebära en del biverkningar. Anledningen till att jag fick vaccin just nu är att jag jobbar på en Neonatal avdelning. Covid vaccin

Jag var lite nervös innan eftersom jag inte visste hur kroppen skulle reagera. Jag har en gång i mitt liv fått en sådan kraftigt allergisk reaktion av ett läkemedel, att jag fick åka ambulans in till Falu lasarett och bli inlagd. Detta är många år sedan, men som en försiktighetsåtgärd fick jag sitta kvar under övervakning i ett väntrum i 30 minuter efter sprutan, vilket ändå kändes tryggt.

Igår kände jag inget speciellt. Imorse när jag vaknade hade jag jordens huvudvärk och känner mig helt slut. Jag har dock haft en dålig natt pågrund av lilla valpen, så viss trötthet kan jag skylla på henne. Under dagen har det börjat lätta med hjälp av alvedon. Jag hade nog förväntat mig lite feber och andra influensaliknande symtom, men det har gått ganska bra. Det verkar ju vara väldigt olika hur man reagerar. Vissa av mina kollegor har inte känt nånting , medans andra varit riktigt hängiga i 1-3 dagar.

Då det snart gått ett år sedan jag var sjuk i covid-19 , så vet man ju inte hur länge man har kvar antikropparna. Jag är glad att jag nu har tagit första sprutan och hoppas verkligen att alla snart får möjligheten. Covid vac

I nuläget är det sagt att även vi som haft covid-19 ska ta två doser. Vi får se om det hinner att ändras. Alla som får vaccin från Astra zeneca ska ta dos två efter 9-12 veckor.

You may also like