Agneta Sjödin i samarbete med IDUN Minerals

Agneta Sjödin i samarbete med IDUN Minerals

Agneta Sjödin i samarbete med IDUN Minerals

Nästa veckan lanseras IDUN Minerals BY Agneta Sjödin

I ett nära samarbete med tv-profilen och författaren Agneta Sjödin har IDUN Minerals utvecklat tre hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser, som vårdar huden och minimerar ålderstecken. Produkterna har en stark anknytning till Agneta Sjödins kärlek till havet då designen är inspirerad av mötet mellan hav och sand, samtidigt som man även finner exempelvis algextrakt bland ingredienserna.

Jag har testat de tre produkterna och blev direkt förtjust i både förpackning och innehåll.

Produkterna är 100% veganska

Precis som IDUN Minerals ordinarie hudvårdsprodukter är dessa nyheter dermatologiskt testade och utvecklade för känslig hy . Hudvårdsserien är berikad med vårdande svensk rapsolja och nordisk havreolja som är naturligt rika på antioxidanten vitamin E samt omega 3- och 6 som återfuktar och skyddar huden. Andra återkommande ingredienser är äppelsyra som avlägsnar döda hudceller samt stamceller från äpple. Dessa hjälper hudens egna stamcellers förmåga att bygga nya vävnader, bibehålla hudens spänst och har en anti-rynkeffekt.Agneta Sjödin i samarbete med IDUN Minerals

Agneta Sjödin i samarbete med IDUN Minerals

Skin Booster 2-IN-1 serum / facegel

Meditationsord: Balans ”Jag vågar drömma”

Ett 2-i-1 vattenbaserat serum och ansiktsgel som återfuktar, friskar upp och jämnar ut huden med hjälp av bland annat algextrakt, hyaluronsyra, äppelsyra samt stamceller från äpple. Algextraktet, ett naturligt alternativ till retinoid, har liknande egenskaper men utan oönskade biverkningar så som hudirritation. Extraktet har högt innehåll av B-vitaminer och aminosyror som minimerar rynkor, fina linjer och pigmentfläckar. Tillsammans med hyaluronsyra som arbetar aktivt med hudens naturliga fuktbalans genom att binda fukt och ökar hudens elasticitet, får huden en jämnhet i både hudton och yta.

Ansiktsgelen har en lätt textur som smälter in i huden vid applicering och absorberas snabbt utan att kännas kladdig. Kan användas separat som en ansiktsgel vilket passar en oljigar hudtyper eller som ett serum under dag/nattkräm. Jag kan även tänka mig att denna produkt är underbar att lägga på ansiktet efter en dag i solen, då gelen svalkar gott på huden. Pris: 179 kr för 50 ml.

Multi Balm all-in-one Day & Night

Meditationsord: Harmoni ”Jag väljer att ståla” Agneta Sjödin i samarbete med IDUN Minerals

En rik multifunktionell omvänd emulsion som ger intensiv återfuktning, där oljan omger vatten i cremen och inte tvärtom. Det innebär att formulan får en annorlunda textur än en traditionell creme för att långvarigt återfukta huden med ingredienser så som sheasmör, nordiska oljor och hyaluronsyra. Sheasmöret ger hyn extra näring samtidigt som den ger en len och mjuk känsla. De nordiska oljorna och hyaluronsyra bidrar till att huden blir rikt återfuktad och mer elastisk. Ingrediensen niacinamid stimulerar även hudens kollagensyntes, stärker barriären och minimerar porernas synlighet.

Stamceller från äpple och äppelsyra arbetar aktivt med att förnya huden och ge en effekt av fördröjt åldrande. Den rika cremen ger en skön, lugnande effekt på en torr och mogen hy. Appliceras både dag och natt på torr hud eller endast på natten för kombinerad hud. Cremen kan även användas på andra torra partier på kroppen och är parfymfri.

Denna produkt kan kännas lite sträv att stryka på huden, då den är väldigt fet. Ett tips är att blanda i en droppe olja och blanda med händerna innan den stryks på. Se också till att vara helt torr i ansiktet innan. Om du har ett serum under är det bra att låta den torka ordentligt. Denna närande kräm är toppen för dig som behöver mycket fukt och näring, men inte vill använda flera olika produkter. Pris: 179 kr för 50 ml.

Rich Body Cream

Meditationsord: Energi ”Jag älskar mig själv”

En rikt återfuktande kroppscreme, berikad med flertalet oljor och sheasmör för ett extra fuktgivande känsla på huden. Cremen ger näring, stärker fuktbarriären och ökar hudens elasticitet med hjälp av de vårdande ingredienserna med nordiskt ursprung. Den innehåller bland annat sheasmör, solrosolja och vitamin E. Blandningen av de nordiska oljorna ger huden en långvarig mjuk och len känsla samtidigt som huden blir stärkt av antioxidanten vitamin E som skyddar hudens barriär. Kroppscremen som snabbt absorberas av huden, har en mild hypoallergen parfym med en lätt blommig doft av citrus och en varm bas av mysk och trä. Jätte skön produkt med alldeles lagom mycket doft! Pris: 149 kr för 200 ml .

Agneta Sjödins engagemang

Jag var med och lyssnade på Agneta Sjödin och IDUN Minerals när de presenterade de nya produkterna. Det var så roligt att höra hur engagerad Agneta varit i framställningen av produkterna. Det är inte bara ett namn på en flaska, utan ett genuint intresse för hudvård. Produkterna har en stark anknytning till Agneta Sjödins kärlek till havet då designen är inspirerad av mötet mellan hav och sand, samtidigt som man även finner exempelvis algextrakt bland ingredienserna. Agneta har varit delaktig i alla steg i processen från formulering till resultat och design.

Hudvårdsprodukterna är en inbjudan till att ta hand om sig själv lite extra och ge kroppen och sinnet en chans att koppla av. Därför har varje produkt ett meditationsord som även stärks av utvalda citat om välmående, skrivna av Agneta.

Plasten i förpackningarna är gjord av restprodukter från sockerrörsbaserad etanolproduktion

Både innehåll och förpackning tillverkas i Sverige där förpackningarna är hållbart producerade tuber av grön PE-plast och är en förnyelsebar råvara. Både tuben och locket kan återvinnas som plastförpackning. ”IDUN Minerals är ett medvetet, modernt företag som vill vara med och göra skillnad.

Produkterna är väldigt prisvärda och de lanseras v. 12 exklusivt på www.apoteket.se och v. 17 i Apoteksbutikerna.

 

You may also like