Green Beauty Day 2022

Green Beauty Day 2022

I helgen hölls Green Beauty Day på Münchenbryggeriet, med sin vackra utsikt över Stockholms innerstad.

Mässan arrangeras av Naturligtsnygg.se och är Sveriges grönaste skönhetsmässa. Då menar jag inte grön som i nybörjare, utan som i naturligt. Skönhetsmässan med ett 50-tal utställare, vänder sig till dig som gillar hållbarhet och ekologiska produkter.

Jag träffade flera härliga utställare och vänner. Det är så härligt att man kan göra evenemang som detta igen. Det har jag verkligen saknat under pandemin.

Sweden Eco har nyligen släppt en ny fräsch unisex deodorant , med en bas av rättvisemärkt aloe vera gelé . Produkten har en frisk doft av citron, lime och apelsin. Den innehåller naturliga salter som förhindrar uppkomst av dålig lukt och förpackningen är tillverkad av återvunnen plast från haven. Denna deo är nominerad i Stockholm Beauty Week Award, så jag har testat den!

Green Beauty Day 2022

Det var en hel del besökare på plats, som ville upptäcka nya produkter och köpa ekologisk hudvård till mässpriser.

Green Beauty Day 2022

Djusie är ett spännande varumärke från Finland, i färgglada förpackningar som gärna drar blickar till sig. Dessa är jag nyfiken på att titta närmare på.

Mokann Cosmetics är ett officiellt varumärke skapat av polska MOKOSH Cosmetics-ägare. Denna fina kroppsolja med doft av apelsin är nominerad i Stockholm Beauty Week Award. Den innehåller arganolja som ger näring och verkar som antioxidant. Apelsinolja som  har lugnande och antiseptiska egenskaper och naturlig doft som dröjer sig kvar länge och bidrar till att ge lugn och höja välbefinnandet. Macadamianötolja innehåller vitaminerna A, B och E .

Ester By Sweden har nyligen släppt son första produkt. En närande lermask med fina ingredienser som inte torkar på huden vilket de flesta lermasker brukar göra. En mycket spännande produkt som jag måste testa!

No Bond Beauty är sveriges första talgbaserade hudvårdsmärke. Bortsett från de eteriska oljorna som produkterna innehåller, är det så rena att de går att äta. Fettet i deras hudkrämer kommer från nötdjur och talgens höga andel mättat fett, har gett inspirationen till varumärket. Det låter lite läbbigt tycker jag, men jag har testat någon liten produkt som jag fick med mig på en annan mässa och måste säga att den kändes väldigt bra på huden.

Nahélie Sweden är kvalitets parfym med naturliga doftämnen, tillverkad i Sverige. Måste säga att den hade en väldigt trevlig doft.

Green Heads erbjuder frisörbehandlingar och produkter som är helt fria från giftiga kemikalier. Här ser ni en alginpackning. Man blöter upp den i hett vatten, så bilads en geléliknande konsistens. På mässan såldes även naturlig hårfärg i pulverform, som blandas upp med vatten.

 

Jag och Maria Forssén kunde inte låta bli att njuta lite av solen och utsikten på terassen.

Stockholm Beauty Week 2022

Utsikt från Munchenbryggeriet

Maria Åkerberg är en trogen utställare på skönhetsmässor och är ett populärt märke bland många.

Tre60naturkosmetik har jag konstigt nog inte stött på innan. Deras vision är att vara Sveriges ledande skola för naturkosmetiska terapeuter med inriktning mot helhetshälsa.  Som terapeut utbildad hos Tre60naturkosmetik ska du se till hela människan. Din insida som hör ihop med hur du lever, äter och rör på dig tillsammans med ditt mentala välmående är lika viktigt som vad du smörjer på utsidan. Mycket sunt tänkande både i deras behandlingar och produkter. Jag fick med mig två spännande produkter som jag ska prova.

 

LiLiKiWi’s mål är att göra livet lättare för föräldrar genom att skapa 100% naturliga, ecocert-certifierade produkter för barn med ett fåtal ingredienser. I serien finns handtvål , rengöringsskum till kroppen och schampoo, samt de mjuka fina tvättlapparna som gör tvätten lite roligare. Till produkterna finns refill.

Neal’s Yard Remedies har funnits sedan 1981. Det startade med en liten butik i Covent Garden, London och nu har företaget växt och blivit en global ledare med produkter sålda över fem kontinenter. Deras grundprincip är att inre hälsa och yttre skönhet ska vara i perfekt balans med varandra.

Jag hade önskat att jag haft mer tid att stanna på mässan. Tyvärr hann jag inte prata med alla som jag hade velat. Men det kommer nya tillfällen och nu har jag lite nya varumärken att läsa om och prova produkter ifrån.

Tack till tjejerna på Naturligt Snygg som arrangerade mässan! Jag hoppas att vi ses nästa år igen.

You may also like