Utövar era barn någon sport?

barnidrott

I samarbete med Tooorch.com Barnidrott

De flesta barn har mycket energi och älskar att röra på sig. Det finns en mängd intressanta sporter som engagerar. Det viktiga är att barnet tycker att det är kul och att dom får röra på sig ordentligt. Vissa barn gillar bollsporter och andra gillar bollfria sporter. Min dotter till exempel, åker konståkning sex dagar i veckan och hon älskar det! Ishallen är hennes andra hem. Det är så roligt att hon verkligen har hittat sin grej.

Barnidrott

Basket, fotboll och tennis är också några populära sporter som barn ofta uppskattar. Beroende på vad som finns tillgängligt där du bor . Min son har spelat fotboll i ett par år, vilket har blivit ett gemensamt intresse för honom och hans vänner. Det blir en stark kamratskap lagspelarna emellan.

Fotboll

Fotboll är en av de mest populära sporterna för barn i alla åldrar. Oftast finns minst en klubb och ett passande lag i närhet till vad de flesta familjer bor. Det är en lagsport som ofta engagerar barn som gillar tävlingsmoment och motiveras av att springa, “skotta” och göra mål. Det stimulerar både barnens kropp och knopp och hjälper barn att lära sig följa instruktioner, då lagen oftast hålls samman av en coach/tränare.

Barnidrott

Gymnastik

Gymnastik som är en bollfri sport, ställer krav på att barnet motiveras av styrka, uthållighet och kroppskontroll. Det är en allsidig träning som liksom fotbollen stimulerar kropp och knopp. Oftast så finns klubbarna där det finns gymnastiksalar och är till skillnad från fotbollen är detta endast en inomhussport. Kanske mest populär bland tjejer.

Cykling

Cykling ett bra sätt att få utlopp för sin energi. Det är både roligt samtidigt som man rör på sig mycket. vilket är bra för både hälsa, muskler och leder. Barn växer ju också hela tiden och om de får bygga upp muskler redan från ung ålder kommer de att få en bättre hälsa även i framtiden. De får också in rutiner, vilket också är bra för framtida träning. Det finns inte jättemånga cykelsporter för barn, men det är givetvis bra att introducera barnen för cykling så tidigt som möjligt. Framförallt så är det utvecklande för balans och koordination. Även om man inte utövar cykelsport, så är ju cykeln alltid ett bra transportmedel. Det är viktigt att välja en cykel som barnet kan hantera. Rätt storlek och förutsättningar för en säker cykelfärd. Glöm inte det viktigaste! Bra relexer och cykelbelysning. Det är bra att förklara för barnet varför Cykelbelysning är så viktig, men på ett pedagogiskt sätt. Att berätta varför det är så viktigt att synas när man är ute och cyklar.

Mountain Biking

En rolig sport för både barn och för vuxna är mountainbike. Det innebär att man cyklar i terräng och på olika underlag. Och för det krävs det en speciell cykel , mountainbike eller MTB. Cykeln är gjord för att klara av olika typer av underlag. De har fler växlar, ofta upp till 21 och mycket grövre däck än vad en vanlig cykel har, för att få ett bra grepp. Detta är dock en cykelsport för de lite äldre barnen samt för vuxna eftersom det är en lite farligare sport. Men det är en bra sport för äldre barn som älskar att cykla och vill testa på något spännande. Glöm bara inte hjälmen!

barnidrott

Vad tycker du eller dina barn om att utföra för sporter? När jag var liten testade jag allt från Fotboll till simning och Ju-Jutsu. Utbudet hemma i Dalarna var inte alls lika stort som utbudet i Stockholm. Hade jag varit barn idag och bott där jag bor nu, hade jag förmodligen valt konståkning eller dans.

You may also like