Mina biverkningar som stannat kvar efter covid-19

Malin Tilja

Tänk att det redan gått nio månader sedan jag var sjuk i covid-19. Tiden har gått rasande fort trots ett kämpigt år. I tisdags tog jag nya prover för att se om antikropparna fortfarande finns kvar. Studien löper på för fullt och denna gång togs fler prover för att se om jag utvecklat t-celler. 

Jag fortsätter även att lämna in covid test varje vecka

Det har gått sex veckor nu sedan vi började med detta och vi fortsätter i sex veckor till. Det är både spännande och bra att delta i forskningsstudier, både för min egen skull men även för allas framtid.

Jag har fortfarande ett par biverkningar eller symtom kvar sedan jag var sjuk

Min lukt och smak har inte blivit vad den var innan. Jag hoppas innerligt att det återställs. En del saker smakar inte alls som de gjorde innan. Tomat och clementiner tillexempel, smakar jätte konstigt.

Värre är det med lukten. De flesta maträtter luktar likadant. Vissa saker luktar ingenting medans andra saker luktar kemiskt eller bensin. Det är verkligen tråkigt. Jag kan lukta i en klorinflaska utan att känna den starka doften. Måtte det vända.

Snart är det dags för vaccin

Jag känner ingen brådska för egen del, men som personal inom Karolinska kommer jag att bli erbjuden snart och självklart kommer jag att tacka ja. I måndags påbörjades vaccineringen av våra kollegor som jobbar på de mest utsatta avdelningarna. Hade jag kunnat välja hade jag såklart velat att mina föräldrar och andra anhöriga skulle få innan, men man får ju ta det när det erbjuds. Vi kan inte styra över det systemet.

Nu håller vi tummarna för ett år som vi kan se tillbaka på med tanken på att vi bekämpade covid-19.

Jag återkommer med info så fort jag fått mina provsvar. T-cells provet kommer att ta några månader, men antikroppssvaret borde jag få inom en vecka.

You may also like

2 kommentarer

  1. Skönt att du blivit bättre men tråkigt att du fortfarande har biverkningar! Det känns rätt skönt att vaccineringen är i gång lite överallt i Sverige! Kämpa vidare och vi håller avståndet ett tag till 🎀