Forskningsstudien om covid-19 går in i en ny fas

Covid vaccin

Nu har det gått nästan exakt ett år sedan jag var sjuk i covid-19. Det var då ganska nytt och väldigt otäckt. Mycket har hänt sedan dess. Vem kunde då tro att vi fortfarande skulle leva i en pandemi efter ett år?! Olika forskningsstudier drog igång och man har verkligen jobbat stenhårt med att förstå detta hemska virus. I maj förra året gick jag med i en forskningsstudie, som i första skedet handlade om att se hur man utvecklade antikroppar och hur länge de stannade kvar. Vi tog blodprover ungefär var tredje månad för att mäta antikropparna. Sedan gick vi in i fas 2.

Fas 2 i Covidstudien

Denna gång ville man undersöka hur många som fick återinfektion av Covid-19. Varje  deltagande fick ta ett Covidtest ( PCR svalg, näsa och saliv)  en gång i veckan, under tolv veckor. Inte jätte kul, men självklart ställer man upp för forskningen.

Nu är vi inne i fas 3 av covidstudien

Den här gånger tittar man efter mutationer av viruset. Jag har nu tagit ett nytt antikroppstest till att börja med och kommer även denna gång att lämna in covidtest varje vecka, under tolv veckor.

Jag har tidigare påvisat antikroppar varje gång, samt att jag har utvecklat t-celler. Nu har jag även en dos vaccin, så jag skulle bli förvånad om man hittar något på mig. Men man vet ju inte om man är bärare trots att man inte får symtom. Spännande ändå! Båda provsvaren kommer efter påsk. De som visar positivt på covidtestet får ett samtal direkt. Övriga får ett sms. Nu kör vi tolv veckor till!

 

You may also like

2 kommentarer

  1. Härligt att du ställer upp för forskningen och hjälper till så förståelsen för viruset ökar.

    Heja!