Ny fas i covidstudien – med fokus på Omnikron

covidstudien

Nu var det ett tag sedan jag skrev om covidstudien som jag medverkar i. Men trots det pågår den för fullt på Danderyds sjukhus. Idag var jag där igen för att ta nya antikroppstester och lämna covidprov.

Vi är nu inne i FAS 6 i studien och nu är det fullt fokus på Omnikron, som sprids som en löpeld i samhället. Idag blev det blodprov för att kolla status på antikropparna, ett prov från nästan för att leta efter omnikronceller och ett vanligt covidtest från svalg, näsa och saliv. Det ska bli så spännande att se vad antikroppssvaret visar. Det är ju snart två år sedan jag var sjuk i covid. Vid test tidigare har jag haft bra med antikroppar OCH T-celler. Nu är jag vaccinerad med tre doser covid-vaccin, men vad har hänt med mitt försvar under den gångna tiden? Svaret lär jag få om ett par veckor.

Det som ska göras nu i FAS 6 är att jag ska lämna in PCR-test från svalg, näsa och saliv två gånger i veckan, under en månad. Inte jätte kul, men väldigt bra både för forskningen och för att ha koll på att jag inte smittar någon i min närhet.

Ni som är nyfikna på att läsa mer om COMMUNITY-studien och dess resultat kan läsa mer här.

 

 

You may also like