Jag älskar att experimentera fram goda men hälsosamma saker. Jag hittar ganska mycket inspiration på instagram. Igår gjorde jag en super-duper smarrig söndagsfrukost. Funkar lika bra att bjuda på som fika då den båda smakar underbart och är vacker att ställa fram på bordet. Det bästa är att man kan ta lite vad man har hemma. Jag gjorde så här.
Jag förberedde en chiapudding kvällen innan. 2 dl coconut original från alpro, blandat med 2-3 msk chiafrön. Rör om ordentligt och låt den stå framme 30 minuter innan du sätter den i kylen för natten, då hinner fröna svälla till sig.
I botten blev det kärnfria vindruvshalvor. På med chiapuddingen, ett lager hallon ( frysta som jag tinade).
I med några bananskivor. Sedan ett par maskerad laktosfri turkisk yoghurt som jag blandat med hallon.
På med färska hallon och solroskärnor.
Huuuur gott som helst! Funkar förstås även jätte bra som mellanmål.
Chiapudding är väldigt tacksamt då det är enkelt att göra och väldigt bra att äta. Chiafrön är rika på Omega-3, fibrer och protein. De innehåller dessutom en hel del mineralämnen såsom fosfor, kalcium och kalium. Visste du att Chia betyder Styrka?
Ett litet förenklat tips är att äta chiapudding med bär. Enkelt och gott. Så här såg min frukost ut idag.
Samma chiapudding som ovan. Några banan skivor, färska hallon och nyponpulver från Litomove.
Man kan även blanda chiafrön i dricksvatten. Ta några skivor citron också så blir det jätte fräscht!
Rör om innan du häller upp så du får med fröna.
Enjoy!
Glöm inte att följa mitt nya instagramkonto @smoothierecept för tips och inspiration.
Följ även @malintilja och @modernlifestyle.se
1 kommentar
aha är det så man gör, låta svälla innan man ställer in i kylen. Det är så jag gjort fel, tack så mycket för tips! Allt du visa såg super smarrigt ut!