Invigningen av Koenigseggs nya fabrik

Invigningen av Koenigseggs nya fabrik

Förra veckan blev jag inbjuden till invigningen av Koenigseggs nya fabrik i Ängelholm. Många event har jag varit på, men detta liknade ingenting jag sett tidigare. Välplanerat in i minsta detalj! Hela familjen fick följa med och vi hade en fantastisk dag i solen.

Koenigsegg Automotive AB tillverkar mycket exklusiva superbilar i små serier. Företaget grundades 1994 av Christian von Koenigsegg som är företagets VD. Företaget handbygger runt 125 bilar per år och de flesta exporteras utomlands.

Efter incheckning passerade vi champagneloungen där det bjöds på Deutz och snittar, samtidigt som Ängelholms musikkår spelade musik i parad.

Invigningen av Koenigseggs nya fabrik

Grundaren Christian von Koenigsegg klippte bandet och invigde nya fabriken med pompa och ståt. När saxen delat bandet i två delar spelades ledmotivet till Top Gun i högtalarna, samtidigt som det brakade till i luften och Draken kom dundrandes över taket på fabriken som tidigare varit flygvapenflottiljen F10 och körde en flygshow för gästerna.

Därefter hälsades alla välkomna in genom de ”invigda dörrarna” och in  till det nya Showrummet.

Efter en stunds mingel bland vrålåken öppnades dörrarna in till nästa rum som mer liknade en biograf. Filmen ”Storyn om Koenigsegg” rullade på vita duken och ljudsystemet fick väggarna att vibrera.

KoenigseggMedarbetare från Koenigsegg intervjuades på scenen innan nästa happening tog vid. En ny film rullades upp och presenterade nya Gemera och täcket drogs av och där stod den med sina 2300 hästkrafter.

Nästa dörr öppnades och vi fick gå vidare in i fabriken där fler bilmodeller fanns att skåda.

Koenigsegg

 

Vi gick vidare till den stora innergården där samtliga 14 modeller av Koenigsegg stod uppradade och partytält med mat och dryck bjöd in till en fortsatt härlig eftermiddag. Värdet var perfekt och mitt på gården stod en scen med ramp upp på båda sidorna.

Invigningen av Koenigseggs nya fabrikBilarna rullade ut från parkeringen i en parad  i turordningen som de tillverkats och det dundrade rejält när de trampade på gasen. En och en körde förarna upp sina fordon på scenen där dagens konfrancierer intervjuade förarna om respektive bil. Sist upp var en prototyp av nya Gemera som vi tidigare sett på scenen i biosalongen.

Koenigsegg

Efter showen öppnade nästa aktivitet inne i fabriken. Fyra olika simulatorer av Koenigseggmodeller hade byggts och vi fick prova på att köra. Jag testade såklart och det var inte helt lätt, men en rolig upplevelse. Dock inget jag rekommenderar att man gör i klackskor, men vad tusan! Tiderna registrerades och senare på kvällen hölls en prisutdelning för bästa körtid.

Koenigsegg simulator

Här avslutade vi den trevliga dagen i Ängelholm, men för de som ville fanns möjlighet att fortsätta med fler festligheter.

Kvällen fortsatte med ”Koenigsegg in the Backyard” där cigarrlounge och coctailbarer öppnades. En Londonbuss transporterade de som ville till efterfest på Pepes Bodega i Båstad. 

Tack Koenigsegg för en fantastisk dag som verkligen innehöll extra allt! Videoklipp finns på min instagram @malintilja

Invigningen av Koenigseggs nya fabrik

You may also like