Årets hållbara butikskedja släpper exklusiv kollektion

Tidigare i veckan var jag på pressvisning på Indiska, för att kika på vårens kommande nyheter. Där sprang jag på Tove Castor som stylat Indiskas fina modebilder.

Indiska

Tidigare i år utsågs Indiska till Årets hållbara butik/butikskedja, på stora handelsgalan Retail awards, där drygt 550 festdeltagare hade samlats på Cirkus i Stockholm för att hylla vinnarna. Kvällens konferencier och underhållare var Karin Adelsköld.Årets hållbara butikskedja

 

Skärmavbild 2015-12-05 kl. 21.51.27

 

Den 14 mars släpps nya , lite mer exklusiva kollektionen SERENITY BY INDISKA i butikerna.

En helt ny klädlinje som kommer att ingå i  Indiskas sortiment. Broderier och vävtekniker kommer att spegla arvet från Indien. Linne, silke och tencel blandas med denim och mönsterbilden är neutral med en del abstrakta batikmönster i skalan puderrosa, sand, nude och mörkblå. Siluetterna är enkla och raka med svepande tyger. Nyckelplagg är frackskjortan, långa trenchcoaten, tajta jeans och svepande vida byxor.

 

SERENITY BY INDISKA

SERENITY BY INDISKA

SERENITY BY INDISKA

SERENITY BY INDISKA

Indiska är en svensk familjeägd butikskedja etablerad redan 1901. Mixen av mode och inredning i egen stil, designas i Stockholm, av människor som älskar Indien. Idag finns 101 butiker i Sverige, Norge, Finland, Island och Tyskland.

Indiska Inredning

Indiska doftljus

Ljuslyktor från Indiska

Smycken från Indiska

Indiskas första yoga kollektion

Indiska stöttar Water Aid och har tagit fram en symbolisk vattenflaska kallad ”retap”.

IMG_5411

Jag ser verkligen fram emot att se dessa nyheter i butikerna i vår. Jag har redan nu spanat in den sandfärgade trenchcoaten som kan bli en favorit i garderoben.

You may also like