Kvinnlig inspiration på Internationella Kvinnodagen

Empowered by beauty

Igår firade jag Internationella Kvinnodagen genom att fylla mig själv med kvinnlig inspiration. Jag kan ju tillägga att jag hela dagen kände en enorm tacksamhet över att kunna ge mig själv den möjligheten, då tankarna på kvinnorna i Ukraina var med mig hela dagen. Det är en grym värld där ute.

Äntligen får man träffas IRL igen!

På Internationella Kvinnodagen har skönhetsbranschens ledande agentur Dermarome gjort det till en tradition, att hylla och lyfta alla inspirerande, professionella  kvinnor i skönhetsbranschen. Biljettintäkterna till eventet går alltid oavkortat till kvinnorna i Masai Mara via Basecamp Foundation, som de kontinuerligt stödjer via sitt CSR-program DermaCare. Jag tycker att detta känns lite extra fint, eftersom jag faktiskt varit i Masai Mara.

DermaCare stödjer Basecamp Foundation

Basecamp Foundation grundades av Sven Wilhelmsen 1998 och är en ideell stiftelse som arbetar för att förbättra förutsättningarna för både människor, djurliv och miljö genom ekoturism. I sitt hjälparbete fokuserar de på bevarandet av lokala kulturer, traditioner, hantverk, utbildning, arbete och hälsofrågor.

Empowered by beauty

Intressanta föreläsare

Under dagen fick vi lyssna till starka kvinnliga föreläsare, som alla jobbar för att främja kvinnors hälsa på olika sätt.

Mia Lundin – författare, specialistsjuksköterska och en mycket uppskattad föreläsare, pratade om kvinnohälsa och om kvinnokliniken HERCARE som hon grundat.

HerCare

Kvinnorna bakom FoodPharmacy, en av grundarna bakom mitt favoritmärke Elemis, Tracey Wilmot från skönhetsmärket Murad och Sheila Arnell på About Yoga, var några av kvinnorna vi fick möta på scenen. Vissa live och vissa digitalt. Angiee låtskrivare och producent bjöd på musikunderhållning.

Skönhetsmässa i miniformat

Något som var minst lika härligt var mini-mässan som Dermarome höll, med alla härliga hudvård och makeup-produkter de förvaltar i sin portfölj. Håll till godo!

Löwengrip Female Entrepreneur Award

Utmärkelsen har tagits fram med syftet att kickstarta kvinnliga affärsideér och stötta kvinnligt entreprenörsskap. En utvald vinnare får kompetensbaserat stöd från en meriterad kvinnlig styrgrupp inom områden som affärsplan, marknadsföring och kanalstrategi. Vinnaren belönas även med ett startkapital för svenskt aktiebolag om 25.000 kronor. Årets vinnare presenterades. Grattis Linnéa Falkinger  med Cashew meetly.

Empowered by beauty

Den innehållsrika dagen ”Make a Beauty Statement” hölls på Scandic Continental i Stockholm.

#empoweredbybeauty2022 

You may also like