Drömmer om ett stort härligt växthus

Willab Garden i Båstad

Eftersom vi är nere i huset i Mellbystrand på lite sportlov, passade vi idag på att spana in Willab Gardens stora Flagship Store med showroom och restaurang.  Den ligger i Båstad, bara ett par minuter bort från vårt hus. Jag drömmer nämligen om ett stort ,härligt växthus och just nu har de kampanjveckor. Gissa om jag blev ännu mer suktad. Eftersom vi flyttade till vårt hus i november, har jag nu en hel trädgård att leka med. Jag fantiserar om allt jag ska odla, buskar som ska planteras och blomfrön som ska sås. Det ska bli så roligt!

Jag älskar verkligen att  kliva ut på gräset och klippa ett par blommor för att dekorera med hemma, eller plocka en bukett till någon. Eller rättare sagt, jag älskar blommor.

Växthus

Jag kan verkligen se mig själv i ett par sådana där härliga, upprullade trädgårdsbyxor

Dom ska jag ha på mig när jag står och påtar med mina odlingar i växthuset och trädgården. Jag ska vattna och göda dem med både näring och kärlek, för att sedan göra en fräsch sallad till grillningen, på mina egna grödor. Eller att kliva i ett par tofflor för att gå ut till trädgårdslandet och plocka en morot, eller skära av ett par rabarberstjälkar att baka en paj på. Ja, precis så skulle jag vilja tillbringa min vår och sommar. När det sedan kommer någon på besök, slår vi oss ner i varsin trädgårdsfotölj  som omges av grönska inne i växthuset, för att njuta av en kopp kaffe och en hembakad kanelbulle… Eller kanske ett glas iskall rosé.

Man kan tro att jag har all fritid i världen, men det har jag inte. Däremot ska jag bli bättre på att prioritera min tid. Göra saker som jag mår bra av och som får mig att koppla av. En del av drömmen är att mina barn vill vara med och odla varsin låda med något som de vill vårda. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Yoga bland växterna

En annan inspiration som jag fick när jag drömmande gick omkring bland alla härliga växthus, var att skapa ett litet yogarum. Tänk er tanken att slå på skön och avkopplande musik, rulla ut en yogamatta, kanske tända en liten rökelse och bara slappna av bland alla odlingar. En egen liten oas ute på tomten, där jag skulle smyga in mina Buddhas som min man tycker att jag har för många av. Ja som ni märker fladdrade min fantasi iväg åt alla håll och kanter inne på Willab Garden idag.

Willab Garden i Båstad

Det fanns hur mycket som helst att titta på. Det jag kom ut från butiken med, var ett par fröpåsar med både grönsaker och blommor. Det är i alla fall en bra början.

Willab Garden showroom

 

You may also like