Vem vill du ge ett påskägg i år?

påskägg

Jag tycker att det är roligt att överraska och ge bort presenter. Men ibland kan det också kännas lite tråkigt att göra som alla andra, eller som man alltid har gjort. I år vill jag inte ge det där traditionella påskägget som köps år efter år, jag vill göra något nytt. Något oväntat. Nej men oj! Var det inte lösgodis från Ica i form av skumharar och ägg som bara smakar socker, i påskägget i år! Eller dom där platta godisarna som ser ut som ett stekt ägg. Nej i år blir det något annat.

Själv skulle jag älska ett påskägg med Bülow Lakrids, eller ett mumsigt läppglans i en aprikos, vårig färg. Har man inte fantasi själv att leta upp något personligt så finns det faktiskt en guide till påskägg.

Visste ni att

Vi svenskar äter mest lösgodis av alla i hela världen?  Just under påskhelgen äter vi extra mycket. Kan ni gissa hur mycket?  Närmare ett kilo per person! Jag är inte förvånad. Jag skulle gissa att det är nästintill lika mycket runt jul.

Vem skulle du helst vilja ge ett påskägg i år?

Jag skulle säga min svärmor. Som hon ställt upp och hjälpt oss i alla år. Först med barnen, när vi behövt barnvakt eller dom har behövt skjuts till träningar och annat och nu med vår cocker spaniel Elsa, som är vår lilla sladdis. Det är ovärderligt. Jag ska minsann ge henne ett riktigt fint påskägg denna påsk. Självklart ska både barnen och Elsa få sitt påskägg också.

I år ska vi fira påsk på vårt landsställe i Mellbystrand. Även om vi var där förra helgen, så längtar jag redan tillbaka. Det är så lugnt och skönt där nere.

Mellbystrand

Påsk med covid-19

Under påsken 2020 låg jag däckad i covid-19. Min man gjorde fin påskmat som jag åt, på långt avstånd från övriga familjen. Helt meningslöst då jag inte hade ett uns smak. Jag får ta igen det i år. Äta god mat och så mitt kilo godis på det.

You may also like