PRP mot tunt hår och håravfall

Jag skulle vilja tipsa er med håravfall eller tunt hår att testa PRP.

New Clinic som jag alltid går till när jag vill göra någon behandling, har tagit in denna behandling som stimulerar hårtillväxt. Behandlingen går ut på att använda kroppens läkande egenskaper i syfte att stimulera stamcellerna till att ersätta döda hud och hårceller med nya, friska celler. Då min väninna har jobbat med just denna behandlingen, vet jag att även män går och behandlar hårsäckarna i ansiktet för att få tätare skäggväxt.

PRP-behandling, även kallad vampyrbehandling, är en naturlig och enkel behandling mot håravfall och tunnhårighet. Behandlingen innebär att plasma med tillväxtfaktorer ur ditt egna blod injiceras i hårbotten.

Att ha tjockt, fint hår är inte alla förunnat

Jag har själv väldigt tjockt hår med många tunna strån på huvudet, vilket jag är väldigt glad för. Jag känner ett flertal personer som tappat mycket av sitt hår och som faktiskt lider ganska mycket av det. Jag vet mycket väl hur det känns att ha dåligt självförtroende för någon som man inte trivs med.

Hur går PRP-behandlingen till?

Genom att ta ett blodprov och sedan centrifugera det egna blodet och separera trombocyterna från röda- och vita blodplättar får man ut plasma som är rik på trombocyter.
Trombocyterna innehåller många olika tillväxtfaktorer som stimulerar stamcellerna kring hårsäcken vilket i sin tur gör att håret stimuleras till återväxt och håravfall minskar. PRP-behandlingen har funnits länge och används mycket inom avancerad sårvård och idrottsmedicin. Senare forskning har visat att behandling av hårbotten har en positiv effekt på hårväxten.

PRP-behandlingen ger inga biverkningar

Behandlingen består av kroppens egna celler och inte några läkemedel eller kemikalier. Behandlingen är 100 % naturlig och innehåller inga tillsatser.  PRP har funnits länge och är en väl beprövad och effektiv metod för tjockare och tätare hår. Nålarna som används vid injiceringen är mycket tunna och byts regelbundet ut under behandlingen för att minimera obehag.

Många har tappat hår efter en genomgången Covid-19 infektion

Det är också vanligt att man tappar hår under period av amning. I dessa fall är PRP en perfekt behandling. Alla som lider av håravfall eller tunt hår kan använda sig av metoden. Det finns dock vissa sjukdomar och tillstånd där man bör undvika behandlingen. Är du nyfiken på om PRP kan vara något för dig, boka en konsultation för rådgivning.

Vilken behandling du än vill prova, så rekommenderar jag New Clinic med sin professionella och utbildade personal. Du hittar dem på Engelbrektsgatan 19, Östermalm i  Stockholm.

Detta är inget betalt samarbete, utan helt och hållet min personliga rekommendation.

PRP

 

You may also like