Våren gör mig lycklig, nyfiken och kreativ

Våren gör mig lycklig

Det är ju inget okänt fenomen att man blir glad när våren äntligen tittar fram. Man får sol på näsan och knopparna brister. Det händer verkligen någonting i kroppen också och det är nog fler än jag som känner så. Plötsligt blir jag väldigt kreativ, får en massa ideér, vill fixa i trädgården och göra fint. Varje dag efter jobbet tar jag en liten runda med hunden i trädgården och spanar med skarpa ögon i mina odlingslådor för att se om det hänt något sedan igår. Finns där någon liten grön knopp som tittar fram.

Låter segt men för varje liten grön prick som jag ser blir jag glad och känner hopp om att det även i år ska bli en grön, härlig sommar och den är på väg!

Förra året var första året i detta hus och med en riktig trädgård. Vi byggde odlingsplatser för fullt och odlade. Jag fick minst sagt blodad tand, så i år blir det ännu mer odlingar.

Detta år ser jag fram emot att få örter, morötter, sockerärtor, gurka, vattenmelon, tomater, jordgubbar, smultron, hallon och en massa härliga blommor. Sen har jag förstås mynta och annat härligt från förra året, som redan börjar ta fart. Det ska ju bli väldigt intressant att se vad det blir av melonplantorna. Kan det verkligen bli meloner?

Jag längtar tills mina solrosor står ståtliga i solen igen. I år kommer jag att ha en liten uteplats intill dem så att man kan sitta och njuta av utsikten. Tänk att man kan bli så harmonisk av blommor. På sommaren kommer jag nästan dagligen hem med någon liten blombukett eller fin kvist när jag varit ute med hunden.

Hoppas att äppelträdet ger lika mycket äpplen i år. Då blir det mycket äppelpaj, äppelmuffins och äppelmust. Musten gör jag däremot inte själv, utan lämnar in äpplena på ett lokalt musteri. Det blir så bra!

Jag skaffade mig en varmkompost förra året, så nu har mina odlingslådor fyllts på med hemmagjord, näringsrik jord.

För ett par veckor sedan plockade jag fram en tunna eller ett oljefat som låg kvar på vinden från den förre ägaren. Jag målade denna i samma svarta färg som huset och idag ska jag åka till en handelsträdgård och köpa växter att plantera i denna. Det kommer att bli så fint!

Nästa vecka kommer snickare hit för att titta på en altan som ska byggas och jag ser så mycket fram emot att få ställa iordning denna! Just nu är min man ute och målar golvet i uterummet som ska formas till en härlig matplats för grillkvällar i sommar.

Jag har skaffat en prenumeration på en trädgårdstidning som jag får massor av inspiration ifrån och vill gärna ha era tips på hur ni förbereder säsongen.

 

You may also like