Min bloggdebut

Malin Tilja

I samma veva som ”She´s got the look” sändes på tv, umgicks jag mycket med en gammal vän som jag då även bodde granne med. Vi har gått gymnasiet i Falun tillsammans många år tidigare och nu hade vi återupptagit kontakten som ”vuxna”. Min kompis låg på och peppade mig att börja blogga nu då tv-serien var i rullning och många kände igen mig från programmet. Hon hade själv bloggat en gång i tiden då hon gjorde ett skivsläpp, så hon hade lite erfarenhet av den världen. Jag vet inte hur många gånger jag sade nej. Jag visste knappt vad en blogg var och hade i ärlighetens namn aldrig läst ett blogginlägg. Men hon var envis.

She's got the look kanal 7

En dag när vi satt hemma vid mitt köksbord och fikade, hon med en liten bebis på golvet, så tog hon upp sin telefon och ringde en kille som jobbat på en bloggportal.

Jag hör henne säga:

-Hej Christopher hur är läget? Jag har en kompis här brevid mig som ska börja blogga. Hon kommer här.

En sekund senare hade jag luren i örat.

– Eh , hej…. Jag heter Malin, eh……

På den vägen är det. Jag var inte alls med på vad som hände. Ett par dagar senare hade jag en egen blogg på Vimedbarn.se och ytterligare några veckor senare hade jag min egna hemsida , där jag fortsatte mitt bloggande. Första kvällen min hemsida blev klar, hade jag över 1000 besökare. Det var häftigt. Där startade ett nytt och oerhört innehållsrikt kapitel i mitt liv.

Jag hade inte den blekaste aning om att detta skulle bli mitt stora intresse. Att jag älskar att skriva och fotografera, skapa innehåll för mina läsare är min passion. Att jag inte vetat om det tidigare? Jag har henne att tacka för mycket. Men å andra sidan så var det ett perfekt läge att börja just då. Läsarna strömmade till i början och jag kunde blogga efter veckans avsnitt om det som hänt i rutan samma kväll. Jag blev toppbloggare efter bara någon vecka. Jag har älskat att blogga från första stund och intresset bara fortsätter att öka.

När jag tänker tillbaka så har Svenska alltid varit ett favoritämne i skolan och att skriva uppsatser i skolan har aldrig känts speciellt svårt.

Ofta bara knastrar det i tangenterna när jag sätter mig för att skriva.

Det bara bubblar upp text på min Mac Book.

Det härliga med att blogga är att man kan skriva om precis vad man känner för.

Just nu är jag i en fas där jag känner att det är dags att bjuda lite mer på mig själv och mitt privatliv. Jag tror att läsarna uppskattar att lära känna personen man följer. Tänk vad annorlunda mitt liv hade sett ut om jag aldrig blivit peppad att starta min blogg.

Det är ju också detta som lett till mitt jobb med tidningen Kids & Family.

You may also like