Besökte ormbutik idag

Ni som läser min blogg vet att jag under förra året gick i behandling för min ormfobi.

Om ni inte läst det så finns alla inlägg under kategorin ”fobibehandling” .

För att inte falla tillbaka måste jag fortsätta att titta på ormar

Jag ska helst även hålla någon orm ibland. Jag är så himla glad för att jag fullföljde denna behandling, trots min stora skräck, så jag vill inget hellre än att hålla vid detta.

Idag åkte vill till Ängelholm. Jag har sett att de har en zoobutik där som heter Ormar & Sånt.

Ormar & Sånt

Jag har tänkt gå in i butiken tidigare, men det har varit stängt de gånger vi varit i Ängelholm. Idag var det öppet och då passade jag på att göra ett besök i behandlingssyfte.

Först gick jag in i ett litet glasrum med en massa små lådor och glasboxar längs väggarna. Rummet var kanske två kvadratmeter och jag var osäker på hur jag skulle reagera. Det är alltid ganska läskigt innan jag fått koll på vart ormarna befinner sig och hur många de är. Det gick bra. I lådorna fanns en hel del små bebis ormar och några lite större. Högst upp på hyllan med extra gummiband runt lådor som var uppmärkta med texten RÖR EJ , såg jag texten ”Kenyanska vattenkobror”. Mellan dem såg jag också en stor, hårig spindel i en box med texten RÖR EJ….

I ett annat rum fanns terrarier med lite större ormar. Bland annat de på bilderna ovan.

Jag pratade med en kille som jobbade i butiken och tydligen är det vanligare än man tror att folk kommer in och köper sig en orm. Tur att jag inte visste det tidigare.

De roligaste djuren i butiken

som både jag och barnen förälskade oss lite i, var dessa urhäftiga kameleonter! Deras rörelsemönster charmade oss totalt! Kameleonterna är kända för sina färgförändringar. Färgbyten sker med hjälp av optiska hudceller som ligger i olika skikt på varandra. Varje skikt skapar en annan färg. Vi kikade länge och väl innan vi insåg att det fanns minst sex stycken i samma box. De hade skiftat färg och anpassat sig till växterna. Här kom en nyfiken kille fram och hälsade. Gissa om barnen ville ta med honom hem!

Zoologiska, Ängelholm

För ett år sedan hade jag inte ens gått i närheten av butiken

Den skräck jag tidigare burit på går knappt att beskriva för den som inte själv upplevt känslan av fobi. Besöket idag gick bra! Det är bara att fortsätta att besöka ormar med jämna mellanrum.

Vill du bli av med någon fobi? Läs gärna hur jag blev botad med ett antal KBT Sessioner på Stockholms universitet.

You may also like