Min fobibehandling har börjat

fobibehandling

Igår gjorde jag mitt första besök på psykologiska institutionen på universitetet för att starta min fobibehandling. Jag hade ångest hela eftermiddagen. Jag har velat göra detta så länge, men har inte vågat. Vad ska jag behöva utsätta mig för? Min oerhört starka fobi för ormar hindrar mig att göra så mycket och det skapar så många obehagliga känslor att jag till slut kände att jag inte kan fortsätta leva med min fobi. Den rubbar hela min vardag. Så när jag hörde om universitetets behandling som är gratis tvekade jag inte att söka. Har sökt på fobimottagningar tidigare och vet att det kostar hutlöst mycket pengar, även om det säkert är värt varenda krona i slutändan.

Igår fick jag träffa min behandlare. Vi kommer att jobba med KBT. Den gulliga tjej som ska hjälpa mig igenom detta pluggar sin sjunde termin på psykologhögskolan och jag är säker på att hon kommer att vara ett bra stöd. Alla behandlingar spelas in i utbildningssyfte och raderas efter avslutad behandling.

Igår pratade vi om min fobi. Exempel på situationer som jag stött på. Hon berättade om sin bakgrund och hur hon ska hjälpa mig att få rätt behandling. Jag fick med mig olika formulär hem, som jag ska fylla i till nästa besök som då kommer att vara två timmar, istället för de 45 minuter jag hade igår. Vi kommer att träffas en gång i veckan. Det känns bra att jag äntligen får hjälp även om det är jätte läskigt. Jag vet att vi kommer att ta detta i små steg och under kontrollerade former.

Jag hoppas vid gud att detta ska hjälpa mig och att jag får en lättare vår, sommar och höst i år.

psykologiska institutionen

You may also like