Lins och bulgursallad med halloumi – så smarrigt!

Hello Fresh

I samarbete med Hello Fresh

Jag har blivit tokig i halloumi! I sommar har vi grillat massor och då slänger vi alltid med en halloumi. Älskar när det gnisslar så där härligt mellan tänderna. Man kan även fräsa halloumi i olivolja och vitlök och ha som tilltugg till fördrinken. Om man vill kan man även strö på lite finhackad persilja.

Tänker att det kunde vara roligt att dela med sig av lite recept, så här kommer ett supersmarrigt recept som inte tar mer än 20 minuter att tillaga. Receptet är till 4 portioner.

Lins- och bulgursallad med krispig halloumi och honungsdressing

  • Koka upp 5 dl vatten i en kastrull. Rör i bulgurn, koka upp igen och ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 12-15 min.
  • Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar, finhacka myntablad och blanda dessa i en skål. Skär halloumi i 3 skivor per person.
  • Vispa ägg i en skål. Blanda panko ströbröd, dukkah (dukkah är en egyptisk kryddblandning baserad på rostade nötter) en generös nypa salt och peppar i ytterligare en skål. Vänd halloumiskivorna först i ägg och sedan i panko. Lägg dem på en tallrik. Hetta upp en stor skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida tills krispiga.
  • Pressa vitlök. Blanda citronjuice från 1 citron, 1 hel,  honung, 4 msk olivoljaoch vitlök i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
  • Skölj linserna i en sil under kallt vatten och blanda sedan linser, bulgur, paprika och mynta i en skål.Häll över dressingen och krydda med salt och peppar efter smak och rör om. Dela resterande citron i klyftor.

Dags att servera

Fördela salladsmixen på tallriken och lägg bulgurblandningen ovanpå. Toppa sedan med krispig halloumi och servera med gräddfil och citronklyftor vid sidan av. Färdigt att avnjuta!

Vill du ha fler tips, kika gärna på Hello Fresh mest populära recept!

You may also like