Dags att rensa i dina hudvårdsprodukter?

Danish skin care

I samarbete med Danish Skin Care

Dags att städa i badrumsskåpet? Här kommer en guide till vilka produkter du behöver för att få en mjuk och skinande hud.

Vi alla vet känslan av att ha toalettskåpet och sminklådan  proppad med hudvårdsprodukter och smink, som vi inte ens använder. Därför kommer här en guide på hur man städar upp produkterna så du i slutändan bara har kvar det du har användning av, samtidigt som du är säker på att din hy får rätt vård.

Vad har du egentligen användning för?

Vi har alla testat massvis med produkter. Ofta kan det vara svårt att klura ut vad huden egentligen behöver och har användning av. Det skiftar mellan  årstiderna och ändras med åldern.

Det finns dock några grundläggande saker som du ska använda. Till exempel en rengöringsprodukt och en fuktgivande kräm. Utöver det kan du också hjälpa huden med ett serum eller en peeling-produkt så att du blir av med döda hudceller.
För att inte bli förvirrad av alla dessa produkter som finns, är det lättast att välja en hudvårdsserie, där du får flera produkter i en serie. På det sättet sparar du både tid och pengar, samtidigt som din hy har allt den behöver. Oftast kompletterar produkterna i samma serie varandra. Tänk också på att skydda huden med spf.

Undvik parfymer och skadliga ämnen

Även om jag älskar när produkterna doftar gott, så vet jag att det inte alltid är optimalt. Som utgångspunkt ska du helst undvika produkter som innehåller parfymer, färgämnen och andra skadliga ämnen. Om du har förälskat dig i en produkt med en smula doft, så borde du testa den på huden innan du smörjer den på ansiktet, så slipper du bryta ut i rödhet eller eksem.

Om du vill vara säker på att du inte utsätter din hy för skadliga ämnen, kan du pröva Danish Skin Care hudvårdserien, den är helt utan parfym och ger din hud dom bästa förutsättningarna. Prova till exempel dagkrämen Perfect Skin Day Protector, som ger huden näring och fukt utan att täppa till porerna. Utöver det så innehåller den näringsrika vitaminer, antioxidanter, SPF15 samt UVA/UVB solskydd, så att huden är skyddad mot solens skadliga strålar.

Danish skin care

Är dina produkter gamla?

Dina hudvårdsprodukter har olika lång hållbarhet. Därför är det viktigt att du är uppmärksam på när dom är för gamla, så att du är säker på att dom har samma effekt som när du köpte dom. Det finns många faktorer som påverkar hur länge en produkt håller. Om produkten förvaras i solen eller i värme, så minskar hållbarheten direkt. Ingredienserna i produkten kan också påverka hållbarheten. Och sist men icke minst har produktens förpackning också betydelse.

Ett bra tips är att välja produkter med en pump, så att du slipper sprida bakterier i produkten med fingrarna.

Kika dessutom på burksymbolen på din hudvårdsprodukt. Den säger hur länge produkten kan hålla efter öppning. Står det till exempel ”12M” så betyder det att produkten kan hålla i 12 månader efter öppning.
Var även uppmärksam på att utgångstiden varierar mellan sminkprodukterna och dina ansiktskrämer. Mascara kan till exempel hålla i kortare tid än ansiktskrämen, mellan 3-6 månader.

Så får du en lätt morgon och kvällsrutin

Det är inte alltid man har tid med den stora hudvårdsrutinen på vardagen. Men så snart du får in den i din dagliga rytm, blir det lika självklart som att borsta tänderna.Här är en enkel men effektiv hudvårdrutin i samarbete med Danish Skin Care, så att du får en enkel morgon och kvällsrutin, där du är säker på att din hud får vad den behöver.

På Morgonen:

1. Rensa huden med en mild vattenlöslig rengöringsprodukt.
Här kan du använda Perfect Skin Face Wash från Danish Skin Care.

2. Använd en fuktgivande kräm, som passar din hud och ansikte, på halsen och nacken. Kolla så att din kräm innehåller solskydd – gärna faktor 15-30. Prova till exempel Perfect Skin Face Wash. Om du använder smink så är det smart att vänta lite innan du sminkar dig, så att du är säker på att krämen har trängt in i huden.

På kvällen:

1. Rensa ansiktet med en mild rengöringsprodukt. Prova till exempel Danish Skin Cares Perfect Skin Face Wash.
2. Använd en peeling-produkt som Perfect Skin Power Treat med salicylsyra på ansiktet och låt den tränga in i huden.
3. Därefter ska huden fuktas med en mild kräm, som passar din hudtyp. Här kan du använda Perfect Skin Moisturizer.
Läs mer om Danish Skin Care här.

Lycka till och var rädd om din hud!

Danish Skin Care  Danish Skin CareDanish Skin Care Danish Skin Care Danish Skin Care Danish Skin Care Danish Skin Care Danish Skin Care

You may also like