Bygget blev som en mardröm

Fuskbygge

Nu är bygget på baksidan färdigt, så när som på allt överblivet virke och annan bråte som ska hämtas. Det har legat där i en veka snart, så vi får väl se när dom dyker upp för att hämta. Man har ju hört talas om fuskbyggare och klåpare i byggbranchen, nu var det vår tur att råka ut för detta. Trodde inte det kunde bli så många fel på ett pergolabygge! Droppen var när dom sågade på två ställen i husväggen istället för i plankan som skulle fästat på väggen… Ångrar bittert att jag inte anlitade Tombas Bygg som byggde vår fina altan. Varför skulle jag låta priset styra?!

 

Vi har haft ont i magen många gånger under byggets gång. Som vi har ångrat oss. Det som skulle ta två dagar blev närmare två veckor. Varannan dag bygge, varannan dag rätta till. Det grävdes snett, och fick grävas om, levererades virke som såg ut att vara hämtat från en soptipp. Angripet och halvruttet. Det fick dom självklart byta ut. När allt var uppskruvat och vi tog dit kunniga människor för att kika, visade det sig att hela pergolan var byggd med fel skruv. Inomhus skruv som skulle rostat och träskruv i metallen. Varenda skruv i bygget fick bytas ut.  Allt som kunde gå fel, gick fel. När jag ifrågasatte deras kompetens fick jag höra att dom tog det väldigt personligt….

Vi hade räknat med att man skulle gräva närmare 50 centimeter innan man hällde i betong. När vi mätte var det grävt 15 centimeter!!  En dag till gick för att gräva djupare hål. Min man har fått jobba hemma flera dagar för att vara någon slags byggledare för att det inte skulle bli ännu mer galenskap. När bygget väl var klart och såg ok ut, fick vi se bilder på deras instagram där det står att dom har så nöjda kunder. Det sjuka i detta var att dom blockerat mig så att jag inte skulle kunna se! Nu har ju både min man instagram och jag sköter flera instagramkonton så det var ju inte så smart.

Dessutom ser jag att deras följarantal ökat med si sådär 10.000 pers på en vecka.. Troligt!  Kul att man inte kan kommentera sitt eget bygge. Är det så man gör för att det ska se fint ut utåt. På deras sociala medier står det att deras kunder är så nöjda! Bluff! Tur man har kunniga människor omkring sig som kan rycka in när det behövs.

Nu blir det inga mer byggen för vår del på länge. Nästa år ska vi måla pergolan i afasitgrå för att matcha huset. Resultatet blev bra till slut. Vi får bara hoppas att det håller. Bilder kommer när vi fått ordning och allt skräp är borta.   Fuskbygge fuskbygge fuskbygge fuskbygge fuskbygge

You may also like

4 kommentarer