Äntligen får jag plantera

Nu är det äntligen dags att börja plantera! Vårt stora trädäck behöver både ramas in och fyllas med liv och växter

Som jag längtat efter detta. Min man förbereder för de stora thuijorna som ska levereras på torsdag. Dom är minst två meter höga, så allt måste stå klart för plantering när dom kommer. Jorden kommer tillsammans med thuijorna. Det kommer att bli så fint och ge bra med insynsskydd. Under tiden planerar jag körsbärsträd och plommonträd i stora krukor. Kanske planterar vi ut dem senare i höst.

En syrenhäck kommer att pryda kortänden av terassen

Jag älskar verkligen syrener. Det doftar så gott och är lite av ett barndomsminne för mig. När jag var liten hittade jag ett syrenblad i vår häck som var så enormt stort att det hamnade i tidningen. Om jag inte minns fel tror jag till och med att det var rekord! Vad är mysigare än att plocka sin egen bukett av syrener att ta in och sätta i en vas.

syrenhäck

Längst ut har vi satt ner en clematis som ska få växa sig stor mot staketet.

plantering

Att flytta in i ett nybygge betyder oftast att det egentligen inte finns någon färdig trädgård

Den får man själv arbeta fram om man inte bara beställer den tjänsten. Men jag tycker att det är supermysigt att få plantera själv och låta den växa fram.

Här har vi satt en liten buske i hörnan vid spabadet , som ska få det att se lite mysigare ut.

plantering

Även örter och lite grönsaker ska få plats på terrassen

Jag har satt ut en stor rosmarin i kruka, men det andra får nog stå inne ett tag till. Känns lite osäkert med nattemperaturen ännu. Hittade så söta krukor på Indiska.

Indiska

Mer bilder kommer när thuijorna är på plats. Nu ska vi bara hitta passande utemöbler också. Ett stort härligt matbord med plats för många.

You may also like