Thujorna har kommit! Det blev så bra!

planterat thuijahäck

Äntligen har den kommit! Efter två dagars grävande och planterande har vi nu planterat thujahäck och syrenhäck så nu är man ganska mör i kroppen.

Vi hittade thujor på nätet

Efter mycket sonderande på nätet hittade vi riktigt fina thujor till bra pris. Vi beställde måtten 200+ , men när dom kom var dom i snitt tre meter, vilket vi är jätte glada för då vi vill ha ett bra insynsskydd mot terassen och de stora fönstren. Namnet på dessa är Thuja occidentalis smaragd.

Det var en hel del förarbete att göra. Ett företag grävde ett dike åt oss, då marken var var för hård att gräva i själva, sen har min man byggt upp en kant för att kunna fylla ut med jord och hålla thujorna på plats.

plantera thuijahäck

Jag har rädd för att thujorna skulle vara i olika höjd och spretiga

Man har ju verkligen sett alla varianter, men dom här var verkligen perfekta. Täta och gröna precis som man vill ha dom. Vi beställde 2000 liter jord med thujorna vilket vi trodde skulle räcka gott, men vi fick skynda iväg till K-rauta innan stängning igår kväll och fylla på med tio säckar till och några säckar täckbark. För att håll thujorna fina har vi lagt en bevattningsslang under jorden, som fördelar bevattningen jämnt.

thuija plantering

Nu väntar vi på lite sol medan vi letar utemöbler att iordningställa terrassen med

Men först tar vi några dagars paus och vilar kroppen.Planterat thujahäck

I början kändes det lite som ett evighetsprojekt att färdigställa utsidan, men nu känns det som att vi börjar komma i mål. Alla stora plantor är på plats nu , så det är bara det roliga kvar, att dekorera. Jag skulle tro att vi kommer att sätta lite buskar i slänten på baksidan senare. Om vårvädret bara kunde komma ordentligt med lite värme så man vågar plantera ut alla typer av blommor och örter. Det ska bli så mysigt att tända grillen och plocka sin egna gräslök, persilja och rosmarin och strö direkt på maten.

You may also like

2 kommentarer

  1. Sååå fint allting kommer bli Malin!
    Får jag fråga i all välmening vad det kostar att bo så?

    1. Hej Malin! Detta är bostadsrättshus som kostar strax över 5 mkr + månadsavgift.
      Ja vi börjar komma iordning bra =) TACK!