En starkt lysande stjärna har slocknat…..

Marie Fredriksson

Foto: Wikimedia Commons

Tack Marie Fredriksson för allt du gav under min uppväxt.

Det känns i hela kroppen. Hon har lämnat många spår efter sig. Marie Fredriksson, en av våra starkast lysande stjärnor, inte bara på den Svenska himlen utan i hela världen.

Så många minnen från min uppväxt. LP skivor som rullat på hög volym, talangjakten där jag sjöng ”Dressed for success” eller tjejrummet där vi både dansat och sjungit till många fina låtar. Minns en dag på Gröna Lund då jag gick i nian. Jag åkte disco jet om och om igen och i högtalarns spelades Joyride.

För några år sedan var jag, min man och några vänner på Roxettes sista turné. Vi stod på Gärdet i Stockholm och regnet öste ner. Marie hade knappt någon röst att tala om men hon var där. Med stapplande steg och några som ledde henne fram till en stol på scenen, tog hon mikrofonen och gjorde sitt bästa med bakgrundssångare till hjälp. Hennes vilja att stå på scenen gjorde hela konserten.

Sveriges genom tidernas vassaste sångerska. Tack Marie Fredriksson.

Roxette på sjöhistoriska

Tack Marie och tack Roxette, för alla fina år. Din sång kommer aldrig att tystna.

Du lilla sparvöga flyg över ängarna…

You may also like