Esmeralda vann kampen mot anorexia

För några dagar sedan träffade jag Esmeralda Sjögren. En tjej i 20-års åldern som gått igenom långt mer än de flesta 20-åringar. Esmeralda har tampats med den hemska sjukdomen anorexia de senaste sju åren.

Jag träffade Esmeralda på ett event på Happy Food store i vintras. Vi pratade en stund och efter den kvällen kunde jag inte riktigt släppa tankarna på denna gulliga tjej. Vi blev vänner på Facebook och Instagram och vi kände båda att vi väldigt gärna ville ses igen. Esmeralda tipsade om ett mysigt lunchställe på Bondegatan som heter Matapoteket så jag bjöd henne på lunch där i måndags. Ett mysigt litet kryp in med ekologisk rawfood för alla smaker. Härliga cakes och en liten butik. Jätte mysig ställe!

Jag hade själv anorexia som barn

När jag gick i tredje klass drabbades jag själv av anorexia. Det kom som ett brev på posten en nyårsafton. Jag minns det så väl. Vi var hos mina yngre bröders farmor och farfar i Gävle och när vi satte oss till bords för att äta nyårsmiddag var det som om någon lagt ett lock i halsen på mig. Det gick inte att svälja ner maten.

För mig var detta inget medvetet och jag var så ung.

Jag vet inte hur länge det höll i sig, men jag gick på BUP i Mora och det jag minns mest av allt var när jag skulle tvångsmatas. Både hemma och i skolan. Jag hoppas att metoderna ser lite annorlunda ut idag. Jag var bara ett barn, precis som Esmeralda. Det är förmodligen därför jag känner så starkt för henne.

Esmeralda vann över sin anorexia

Man blir kanske aldrig 100% frisk efter en sådan lång ätstörning. Men då Esmeralda var som sjukast blev hon ombedd att anmäla sig till donationsregistret, då man inte trodde att hon skulle överleva…

Jag ser henne som en stark vinnare. Att sätta på en pedistal och höja till skyarna. En liten tjej som vann mot det tuffaste motståndet!

Esmeralda föddes för tidigt och är en liten tjej. Hennes magra kropp berättar att hon haft ett tufft liv. Hon har inga inga hemligheter, utan berätta öppenhjärtigt om sin sjukdom. Hon går och utbildar sig till yoga instruktör och är snart färdig. Jag älskar hennes sätt att berätta om hur yogan har räddat henne. Jag har ju själv skrivit om att yogan är den bästa medicinen mot mycket.

Hon lyssnar flitigt på yogapodden yogiskt där hon själv medverkat som gäst och berättat om sitt liv. Ni måste bara klicka in och lyssna!!! Denna unga tjej pratar som en klok människa som levt i 100 år. Jag är säker på att det bor en gammal vis själ inom henne.

Tillverkar Mala halsband som terapi för sin anorexia

Esmeralda tillverkar vackra Mala halsband som terapi. Kika in på hennes fina instagram så får ni se.

Esmeralda tycker inte om att se sig själv på bild. Därför lägger jag inte upp något foto på henne.

Att hon går ut och pratar om detta är för att hon hoppas kunna hjälpa andra i samma situation. Att ett så stort hjärta ryms i denna lilla kropp. Hon lyser av kärlek och värme. Vill någon komma i kontakt med henne, hjäper jag gärna till.

Vi hade en magisk lunch och jag hoppas få se denna underbara, genomsnälla tjej snart igen och ser fram emot att gå på hennes yoga klasser framöver.

Klicka nu in och lyssna på henne i podden!

Kram och var rädda om er!

 

 

You may also like

1 kommentar