Lyssna på mig i Karolinskas Neopodd som släppts idag

För några veckor sedan gästade jag en podcast. Det var Karolinskas Neopodd där vi  pratade om näring och tillväxt hos våra små för tidigt födda bebisar på Neonatalen. Med mig hade jag Vera Westin, dietist och doktorand på kliniken.

Så här såg det ut när vi spelade in avsnittet

Lyssna på podcasten!

I podden får du bland annat höra om hur det är att jobba som nutritionsassistent på Neonatalen, där vi vårdar våra allra minsta små sköra barn.

Vi pratar bland annat om hur vi matar de små barnen som själva inte kan äta, vad dom behöver och hur vi kan räkna ut exakta mängder av proteiner, fetter, kolhydrater, vätska och annat som de små behöver.

Hur vet vi vad de behöver?

Ja, hur vet vi det? Och vad gör vi när mammorna inte har någon bröstmjölk? Kan alla få ersättningar? Allt detta och mycket mer får du veta om du lyssnar på podden.

I denna podcast pratar vi även om att vi analyserar mammornas bröstmjölk och att vi då skickar iväg prov till ett laboratorium i Jönköping. Det som hänt efter själva inspelningen är att labbet slutade ta emot humanmjölk, vilket ledde till att jag nu gör analyserna själv. Vi har fått den utrustning som krävs för att göra egna bröstmjölksanalyser. Kul med lite nya utmaningar på jobbet!

Att medverka i podcast var för mig något nytt och väldigt roligt.

Något jag skulle kunna tänka mig att göra mera av. Faktum är att jag fått frågan om att vara med och axla rollen som programledare för Karolinskas Neopodd. Det vore såklart jätte kul! Vem vet, man kanske får blodad tand.

lyssna på podden

 

Mitt arbete som Nutritionsassistens på Danderyds sjukhus är riktigt roligt.  Jag jobbar ganska självständigt på avdelningen och får sällskap av vår dietist ett par dagar i veckan. Hos oss vårdas små förtidigt födda eller sjuka nyfödda barn. Vi är anställda av Karolinska och jobbar tillsammans med Karolinska i Solna och Huddinge som en enda stor enhet.

 

You may also like