Man utsätts för prövningar hela tiden

Den här veckan har det varit många prövningar. På jobbet har det bjudits på glassfest och fika flera gånger.

Jag är stolt över mig själv som inte fallit för frestelsen. Jag är annars väldigt svag för glass och bullar. Det har gått bra. En kopp kaffe är inte heller så dumt.

Det är intressant att se folks reaktioner när man säger att man slutat med socker. Då menar jag allt vitt socker som går att undvika utan att vända ut och in på sig själv. De flesta blir väldigt nyfikna och ställer frågor om hur jag gör istället och om jag känner någon skillnad. Sen finns det några få som jag märker, tycker att det är löjligt. Jag skulle vilja höra EN enda anledning till varför det skulle vara negativt att inte stoppa i sig onödigt socker, eller varför det skulle vara dumt att hitta bättre alternativ till sina barn. Min son har varit en sådan sockergris att jag ett tag var orolig för hans hälsa. Det var en stor anledning till varför jag bestämde mig att ta detta steg. För att jag värnar om min och min familjs hälsa.

Igår kom denna bok på posten. Det ska bli intressant att läsa den och att få ännu mer kött på benen. Hälsa och mat har blivit ett intresse för mig.

Bok om socker

 

You may also like