Vi reflekterar över en kopp kaffe varje dag, i telefon

Morgonkaffet

När jag har en ledig dag, har jag och min mamma en väldigt trevlig morgon tillsammans. Dagen startar med ett sms:

-Kaffe?

-Ja!

Vi hämtar varsin kopp kaffe, kryper ner i sängen och ringer upp. Sen kan vi ligga i timmar och prata i telefon. Det är så man får göra när man bor 30 mil ifrån varandra. Det blir långa samtal om allt mellan himmel och jord. Vi bollar tankar, pratar minnen, berättar om hur dagen eller veckan kommer att se ut, vad barnen har gjort och mycket mer därtill. Att ha en nära relation till familjen känns väldigt viktigt, trots att vi inte träffas så ofta. Idag pratade vi om hur roligt det skulle vara att samla alla fosterbarn som bott hos mamma och Kjell, för en återträff. Det är många och nästan alla är vuxna nu.

Jag hoppas att alla människor har åtminstone en person i sitt liv att kunna ventillera sig med. Någon att lätta sitt hjärta till. Någon att skratta, gråta och dela minnen med.

Snart kommer dom ner och firar jul med oss. Jag längtar! Mamma, pappa och mina bröder kommer alla att vara med oss. Så himla mysigt att ha alla samlade. Pappa har jag inte träffat sedan i somras, så det blir extra kul att han ska komma hit och få se vårt nya hus. Även min storebror med familj har nytt hus i Täby och där ska vi alla fira julen tillsammans. Nu är det bara dagar kvar tills jag får träffa dem..

 

You may also like

2 kommentarer

  1. Vad mysigt det låter! Jag har min mamma nära. Vi står varandra nära men hon jobbar än och är aktiv så vi ses inte så ofta ändå.