Midsommar på västkusten

Igår åkte vi ner till Mellbystrand för att spendera sommaren i vårt hus.

Vi inledde vår första sommar här med att fira midsommar. Vi kunde väl aldrig tro att detta ställe skulle ta sådan fart som det gjort på midsommarafton. Hela Mellbystrand vekar ha samlats för att festa i vårt grannhus……

Trots detta hade vi en lugn och trevlig midsommar med god mat, sol och bad. Inte nog med det. Axels Tivoli har smällt upp ett stort tivoli på andra sidan gatan till barnens stora glädje. Ser faktisk fram emot att helgen ska nå sitt slut och lugnet ska lägga sig i området. Undrar om festen intill ska pågå heeeela natten….?

I morse när alla sov gick jag ner och satte mig på stranden och bara andades in havet. Det var verkligen rogivande. Efter frukost blev det sol och bad. Vi har haft runt 27 grader varmt idag och havet är också skönt.

Mellbystrand i juni

Även barnens kusiner med föräldrar är här tillsammans med oss i en och en halv vecka. Vi äger huset tillsammans och vi är alla lika glada för köpet.

Mellbystrand

Efter en trevlig sillunch med svärföräldrar blev det en liten kort sväng till midsommarfirandet vid campingen. Det var så varmt så vi blev inte långvariga.

midsommar

Midsommarfirande

Ingen midsommar utan jorgdubbstårta!

Jorgubbstårta & melon

Tivolit på andra sidan gatan var populärt. Jag är inte lika förtjust i kringresande tivolin med slitna attraktioner som man bara hoppas ska hålla ihop även denna gång.

Tivoli i Mellbystrand

tivoli i Mellbystrand

Ingen midsommar utan lite dramatik. Vi fick bevittna en brand cirka 500 meter från vårt hus. Brandbilarna har gått varma här i området idag.

Brand på midsommar

På kvällen grillade vi oxfilé med goda tillbehör och njöt av kvällssolen på altanen. Sen var nog jag den första att gå till sängs ikväll. Det var en trevlig dag. Jag hoppas vi ska få sova lite nu. Imorgon blir det nog en fin dag på stranden. Hoppas ni alla haft en fin midsommarafton.

Sparkling wine

 

 

You may also like

1 kommentar