Att välja inredning vid bygge eller renovering

kakel

I samarbete med Kakelpalatzet

Det är så härligt att flytta till nytt, men förstås även lika roligt att renovera. Ut med det gamla och in med det nya. Piffa upp! Skapa något eget. Det finns så många häftiga stilar att välja mellan. Man kan göra så otroligt mycket med kakel ock klinkers tex.

Vi har det ganska stilrent

När vi planerade för vårt nya hus var det inte så många tillval att göra egentligen. Vi valde färg på de hexagonformade klinkersplattorna i badrumen och i tvättstugan. Vi valde en grön nyans. Svårt att se färgen på bilden dock.

kakel

På väggen valde vi matta kvadratiska kakelplattor från golv till tak. Tack vare ett fel som rörmokaren gjorde blev det ett bubbelbad istället för dusch på nedervåningen. Inte så dumt det heller, då vi har dusch på nästa våning. Vi fick ialla fall en vikbar glasskiva monterat så att det går att duscha i badkaret om man vill. Det är jätte bra att kika runt och hitta inspiration. Jag har sett så många häftiga badrum på olika hotell jag varit på. Jag älskar ju att besöka spa hotell och gör det så ofta jag kan. där kan man verkligen hitta inspiration till badrumsinredning. Yasuragi är ett av mina favoritställen när det kommer till inredning av badrum.

Kakel i köket

Våra kakelplattor i köket är vita, stora, blanka och väldigt lätta att hålla rena. Jag älskar dem. Inga skitiga fogar här inte! Dom passar väldigt fint till den vita marmorskivan också.

kökskakel

Klinkers i hallen

Det här är ett tillval som vi gjorde, som vi inte skulle vilja vara utan. Grå klinker i hallen. Lätt att hålla rent, inga repor i parketten och bra vid blöta väder då golvvärmen torkar upp snabbt.

Klinkers

Imorgon är det en månad sedan vi fick nycklarna till nya huset

Vad fort det går. Vi har kommit bra iordning och nu kan man i lugn och ro börja kika på detaljer. Tänk vad trenderna har ändrats med åren. Jag minns för 15 år sedan då det bara var mosaik som gällde. Nu har man bytt de pyttesmå rutorna i olika färgskiftningar, mot stora plattor i naturmaterial.  Det faller mig i smaken.

You may also like