Vårt hus fick nytt liv med smidesdesign

Smidesrum

Inspiration från Smidesrum på instagram

Redan när vi köpte vårt nya hus, hade vi en idé om att vi ville sätta upp glasväggar. Vi hade sett en del inspirationsbilder på instagram bland annat. Även om jag var övertygad om att det skulle bli fint, var jag samtidigt lite orolig för att det skulle kännas som att vi byggt in oss för mycket. Att vi skulle ta bort den öppna ytan och klämma ihop rummen.

Jag kontaktade Smidesrum för någon månad sedan. Dom kom hem till oss och måttade de utrymmen, där vi tänkt oss våra glasväggar. Vi fick en ritning på hur väggar och dörrar skulle se ut och vi bestämde oss ganska direkt för att vi ville köra. Produktionen av våra väggar sattes igång och bara ett par veckor senare, fick vi ett samtal om att de var klara. För att hinna med att montera innan jul, erbjöd de sig att komma på en helg. Självklart tackade vi ja och igår kom fyra hantverkare och monterade upp väggarna på bara ett par timmar.

Före och efter-bilder

Den ena väggen blev en avskiljare mellan hall, kök och vardagsrum. Så här såg det ut innan.

Smidesrum

Nu ser det ut såhär.

Smidesrum

Smidesrum

Den öppna yta längre in i huset som ska göras om till kontor, har varit en trist hörna sedan vi flyttade in i slutet på oktober. Så här såg det ut innan.

Smidesrum

Nu ser det ut såhär. Det ska bli så roligt att inreda det nya kontoret!

Smidesrum

Väggarna är ganska tunga och täta med  bra ljudisolering. Högst upp på metallen är det små magneter som stänger till dörrarna helt. Vi är så nöjda! Trästickorna som syns på bilderna, plockade vi bort efter 24 timmar.

Det känns som att man kliver in i ett helt annat hus!

Smidesdesign har verkligen blivit populärt i olika former. Vissa sätter in fasta fönster mellan rum , gör ett snyggt trappräcke eller skiljer av utrymmen med snedtak. Bara fantasin sätter gränser.

Nästa projekt blir nog stenskivor i köket. Vi tänker oss ljusgrå stenbänkar i kvarts komposit. Det kommer att bli så snyggt! Inser snabbt vilken skillnad det är att bo i ett hus som man äger och kan forma som man vill. Vårt förra hus var helt fantastiskt på många sätt och vis, men det var ett bostadsrätts hus.

Här ska vi forma och skapa under lång tid.

You may also like