Konstprojektet påbörjas nu

Konstnären Magnus Bäckman

Idag har vi besökt konstnären Magnus Beckman för att påbörja vårt konstprojekt till nya huset.

Det ska bli så roligt att få personliga tavlor, där vi själva får vara med och utforma våra ideér tillsammans med Magnus. Det var egentligen av en ren slump som vi hittade Magnus Beckman. Några av hans tavlor hänger på Strandhotellet intill vårt hus i Mellbystrand. Vi fastnade för dem direkt och kontaktade konstnären. Projektet består av två ganska stora tavlor. En tavla som förknippas med Mellbystrand / västkusten och en som förknippas med Dalarna. Det känns extra roligt att göra detta med en lokal konstnär från Laholm.

Västkusten vs Dalarna

Tavlan som förknippas med västkusten kommer att gå i svart och turkost och ha havet som tema.

Tavlan som förknippas med Dalarna kommer att gå i rött och svart med en Dalahäst i centrum. Utifrån det kommer fantasin att flöda fritt. Det ska bli så himla roligt att se vad Magnus hittar på. Vi kommer inom kort att få en skiss. Tavlorna blir ganska stora och kommer att ha en central plats i nya huset. Inflytt sker i början på september.

en konstnärs verkstad

Jag gillar verkligen Magnus sätt att kombinera ord och bilder så att de får olika betydelse. Gammal skrot får nytt liv i tavlorna. Här har han använt sig av gamla datadisketter och en gammal IPhone. Den övre halvan är täckt av glas, men inte den undre. Kreativiteten flödar i den lilla verkstaden.

Magnus Beckman arbetar i sin ateljé i Gamleby, en stadsdel i Laholm. Hans konst finns representerad i Norge, Danmark, England, Holland, Tyskland och Australien. I privata samlingar, hotell, restauranger, företag, kommuner och landsting från Ystad i söder till Luleå i norr. Tavlorna har oftast historia som bakgrund och Magnus är ständigt på jakt efter gamla prylar att baka in i sina verk.

You may also like