Snart dax att fundera på årets julklappar

jul

Inlägget sponsras av julklappen.se

Det är roligt att köpa julklappar

Ja visst är det roligt att köpa julklappar, men inte alltid helt enkelt. Min sons önskelista är oftast väldigt kort, men inte helt billig. Min dotters lista är desto längre. Det är allt ifrån konståkningsgrejer till en egen hund.

Egentligen skulle jag nog helst lägga pengarna på en resa istället, men det är ju samtidigt roligt att göra fina paket. Vi vuxna brukar köra  julklappsspelet. Det är så himla roligt! Det verkar bli mer och mer vanligt att man gör så. Alla köper två julklappar var för en viss summa och sedan kör vi två julklappsrundor och två bytes rundor. Det är så vansinnigt kul när hetsen slår till och alla vill ha samma grej. Min svärmor brukar bli helvild! Vi får se hur det blir i år.

jul

I år ska vi fira hemma hos min storebror med familj.

Dom har köpt ett stort hus i Täby efter att ha bott i lägenhet i stan i alla år. Så det ska bli jätte mysigt att fira hemma hos dem i år.

Just till julklappsspelet är det extra roligt att köpa julklappar. Det ska ju helst vara något som passar alla och det är ju inte helt enkelt. Det kan vara något praktiskt, någon inredningsgrej, något super fint man lyckats komma över på rea som egentligen kostar mycket mer än alla andra grejer. Men det är ju också jätte kul när det är en julklapp som ingen vill ha. Ett år köpte vi en skitful liten neongrön dress ( shorts och linne) alá 80-tal, med något neonfärgat tryck på. Vi köpte denna när vi var i Florida. Alla slogs om att slippa just den julklappen. Ha ha ha, vilket kaos det blev.

Just nu längtar jag lite efter att få börja göra julfint i nya huset. Sätta upp granen och baka lussebullar och julgodis. Det är ju så mysigt! Doften av glögg och pepparkakor. Får se till att inte få några glöggfläckar på nya marmorskivorna bara.

Vad är en ultimat julklapp till pojkvän eller make?

Ett julklappstips kanske kan vara nutidens lyxigare variant av dåtidens wonderbaum? Eller kanske härliga duschprodukter? Parfym brukar ju vara en klassiker. Till barnen är det ju ingen sak att hitta på julklappar, men det är svårare till vuxna.

Nu hoppas jag att vi får en riktigt vit och härlig, men inte allt för kall jul! När jag var liten och bodde hemma i Dalarna, var det alltid mycket snö på jul. Det var helt magiskt. Nu känns det som att man får vara glad om det inte regnar. Min farfar brukade ordna med hemlig tomte varje år och dom kom med häst och släde eller get och släde. Vi följde dem med spänning från fönstret på övervåningen, när man såg en fackla glimma till längs vägen. Det var så spännande!!

Jag hade önskat att mina barn fått uppleva samma magi.

You may also like