Jag måste ur formsvackan, nu!

Sponsrat innehåll

Jag har hamnat i en riktigt djup formsvacka och det verkar helt omöjligt att ta mig ur den

Hur svårt ska det vara? Jag har ju gjort det förut. Nu är det fyra månader kvar tills jag ska åka på Karibien kryssning och när jag ställer mig på vågen visar den mer än den gjort på väldigt många år. Det var nog efter första graviditeten för tolv år sedan. Jag vill ta tag i mig själv, men det har varit så motigt det här gången.

Nu får det vara nog på riktigt! Jag har bestämt mig för att blogga om detta eftersom jag tror att det kan sporra mig lite extra. När jag satte mig själv i toppform förra gången inspirerade jag både mig själv och andra. Jag hoppas på att ni andra som känner likadant vill vara med så vi kan peppa varandra.

Sätt upp ett mål

Just nu kan jag knappt tänka ordet mål. Men kryssningen ligger framför mig. Bikinisäsongen är lagom nära för min del. Jag vill känna mig i form när jag är där och jag borde kunna klara det. Det är en All inclusive resa så om jag inte är i form när jag åker lär jag inte heller bli det där. Att ha något som sporrar kan göra det hela enklare. Man kanske inte har råd att boka en resa men bara man vet att man har råd att betala av så kan man kanske göra det på avbetalning eller ta ett litet lån.

Jag börjar idag

Jag måste. Idag hade dottern konståkning i en timme så då passade jag och maken på att ta en runda i spåret. Imorgon har jag bokat ett pass på gymet som jag aldrig trodde jag skulle boka. Immersive- the trip. Det är ett slags spinning pass. Det kommer säkert att vara lockande att avboka fler gånger innan det är dags. Men om jag ska lyckas måste jag kliva ur komfort boxen och göra saker som känns motiga, så jag börjar med detta pass. Får jag bara upp intresset för att testa nya träningsformer igen, kommer det att gå som på räls sen. Det är jag övertygad om.

Nu blir det vikt och måttband varje fredag. Jag ska klara det!

Motionsspår

Det handlar inte bara om att gå ner i vikt

Det handlar mer om hur jag mår. Min mage mår inte bra just nu. När jag lägger mig på kvällen mår jag illa. Nästan varje kväll. För jag har slarvat med maten. Jag vet ju hur bra jag mådde när jag åt på fasta tider, åt bra saker och motionerade dagligen. En stor bov i det hela är att jag skaffat mig en egen bil. Förut gick eller cyklade jag jätte mycket. Det kan jag inte påstå att jag gör nu. Jag vill ju inte köpa en ny garderob med större storlekar bara för att kläderna inte längre sitter bra. Nej, nu är det dags att göra något åt saken. Sju kilo ska jag ner innan vi åker på resan. Tror ni jag klarar det? Då är jag där jag var när jag var i toppform, var pigg och mådde som bäst!

Ha en belöning framför dig

Jag tror verkligen att om man har något att se fram emot som sporrar, så blir det lättare. Unna dig att boka in något som kan vara ett delmål eller huvudmål i formjakten.

Någon som är med mig i jakten på bättre form?

 

You may also like

3 kommentarer