Chokladmakarens handbok

Gustaf Mabrouk

I onsdags bjöd chokladmakaren och konditorn Gustaf Mabrouk in till mingel i samband med bokreleasen av ”Chokladmakarens handbok”.

Gustaf brinner verkligen för chokladhantverket. Redan som 19-åring blev han svensk mästare i konditori. Jag träffade Gustaf Mabrouk på en trevlig chokladprovning på Choklad & Lakrits  i maj förra året. Nu har han släppt boken som är full av inspiration för chokladälskaren. Snygg är den också! Boken ges ut av Bokförlaget Arena. Hitta ditt ex av boken här.

Chokladmakarens handbok

Självklart bjöds det på härliga chokladverk. Den helt ljuvliga bakade Ganachen  bara smälte i munnen. Roliga chokladklubbor kanske man skulle roa sig att göra till någon fest.

I Chokladmakarens handbok delar Gustaf Mabrouk med sig av sina bästa tips på hur man framställer hantverkschoklad från grunden. Den innehåller allt från bakverk till glass, praliner, matbröd till chokladbrässerat lamm.

Kakaobönan som man kan se på bilden är ganska stor. Det har ätits i tusentals år och kallas för ”Gudarnas föda”. 1753 namngavs bönan av Carl Von Linné.

Diplomatico var på plats för provsmakning av rom. I slutet på boken hittar vi cocktail recept som ska passa bra ihop med choklad.

Alla gäster fick med sig ett signerat ex av boken, tillsammans med en formgjuten chokladkaka med lakrits. Så ljuuuuvligt god! Jag tror att jag redan i helgen ska försöka mig på något spännande recept då det kommer middagsgäster. Önska mig lycka till!

Läs mer om Gustaf Mabrouk

Sthlm bean to bar

You may also like