Äntligen har min nya bil kommit!

Volkswagen T-cross

Idag har jag äntligen fått hämta ut min nya bil, på Volkswagen i Täby.

Det blev en T-cross denna gång. Eftersom Covid-19 satte stopp för både tillverkningen och transporten till Sverige, tog det lite längre tid än beräknat. Volkswagen Täby var riktigt hjälpsamma och lånade mig en stor härlig Tiguan, men extra allt, under väntetiden. Hade gärna behållt den förstås, men det var allt för stor prisskillnad.

Volkswagen T-cross

Jag är jätte nöjd med Volkswagen Täby, där jag även leasade min Polo, som nu fått en ny ägare.

Att jag valde T-cross denna gång, beror på att det är lite mer bil, större bagage, mer utrustning och snygg design för inte jätte mycket mer pengar i månaden. Även denna har Wireless App-Connect, som min förra bil, vilket är ett måste tycker jag. Vi har även beställt en Passat ladd hybrid, som kommer till hösten. Idag har vi en Audi S-Line, men vill testa en riktig familjebil från Volkswagen. Audin är snygg men väldigt opraktisk när vi ska åka långt. Vi vill gärna slippa böka med takboxen när vi åker till vårt landställe. Dessutom sitter man väldigt lågt vilket inte är helt optimalt om jag får tycka till. Men det är ju trots allt mest min man som kör den.

Lane Assist

Den nya bilen har Lane Assist som förhindrar bilen från att oavsiktligt lämna sitt körfält, och minskar därför risken för en olycka. Långa och monotona körningar på motorväg blir därmed mycket säkrare. Har testat Lane Assist tidigare på en lånebil och tycker att det är toppen. Bilen håller sig i sin fil och om man inte blinkar för att byta fil, stretar den emot avsiktligt för att inte hamna över linjen. Vill man inte ha den på kan man med bara ett knapptryck stänga av funktionen.

Jag känner mig nöjd med mitt val av bil och tycker att den är väldigt prisvärd och så fin förstås. Det är ju det viktigaste 😉  Volkswagen T-cross, Volkswagen T-cross

You may also like

2 kommentarer

  1. Lane Assist är coolt. Den där bilen får mig att tänka på Nissans jeepmodell såväl som Mitsubishi Outlander. Snyggt med vit bik, glad körning!

  2. Grattis till nya bilen.
    Hoppas att både den och den kommande kombin uppfyller de förväntningar och önskemål som ni har.
    Samt att ni aldrig behöver använda Lane Assist i skarpt läge.