Äntligen har jag fått min nya Volkswagen!

Volkswagen polo
Min första egna bil

I mitten på februari beställde jag en ny bil. En Volkswagen Polo 2018. Det visade sig vara längre leveranstid än jag hoppats på. I slutet på juni dök den upp i Täby, lagom till jag skulle åka iväg på semester. Så efter fyra veckor på bilfirman har jag nu äntligen fått hem den. Min första alldeles egna bil!

Volkswagen polo 2018

Vi har tidigare haft en bil i familjen och jag har aldrig känt något behov av en egen bil. Det går ypperligt att ta sig fram ändå i Stockholm. Men så i vintras bröt min svärmor axeln och kunde inte köra sin bil på flera veckor, så då lånade jag hennes bil under läkningstiden. Då insåg jag vilken frihet det var.Det dröjde inte länge innan jag började kika efter en egen bil.

Nya Polo är ”Årets stadsbil i världen”

En internationell jury har utsett innovativa och säkra Polo till ”World Urban Car of the Year”.

Den prestigefyllda utmärkelsen ”World Car Awards” hålls årligen och delas ut i samband med vårens bilsalong i New York. En jury bestående av 80 internationella motorjournalister från 24 länder röstar om de bästa nya bilarna på den globala marknaden.

Jag är mycket nöjd med Volkswagen i Täby. När leveranstiden drog ut på tiden ordnade dom en lånebil till mig som jag hade under ett par veckor. Det räddade upp början på sommaren. Jag och barnen var hem till sommarstugan i Dalarna med vänner, två vändor.

Men nu är den här! Känns så stort att få sin första egna bil. Sprillans ny.

Jag leasar bilen under tre år. Väldigt praktiskt.

Volkswagen polo 2018

Leveransen av min Volkswagen Polo 2018

När vi klev in i leveransrummet, låg en blombukett och lite tillbehör på motorhuven. Vilken mottagande.

Förutom några småturer idag ska jag premiäråka idag. Det blir en utflykt till Vaxholm med barnen och kusinerna för att bada vid Eriksö. Jag känner mig som ett barn på julafton. Jag har gjort en del tillval. Bland annat ett mediapaket, med ljudsystemet Beats sound. Så nu ska vi ut och poppa!

Jag har varit lite nojig för att köra bil sedan jag flyttade till Stockholm. Men efter att jag gick min fobibehandling har jag släppt på så mycket oro och spänning att ingenting känns speciellt farligt längre. Klarar jag att hålla i ormar , klarar jag vad som helst. Läs om hela min fobi behandling här.

You may also like