Blev man utbränd förr i tiden?

Tiden springer iväg och vi med den. Allt ska vara perfekt och vi ska hinna med så mycket som möjligt…

Helst ska man göra karriär också, samtidigt som man ska vara en perfekt partner och förälder, även om man har barn i värsta trotsåldern. ( Vilket egentligen kan vara alla åldrar) . Humöret ska vara på topp hela tiden, hemmet ska vara skinande rent och man ska baka och äta hälsosam vällagad mat. Träning, aktiviteter, trädgårdsarbete, släkt och vänner, möten etc etc….. Är också viktiga saker. Listan kan göras väldigt låååång.

Det är skrämmande så många människor man stöter på som traskat rakt in i den berömda väggen. Riktigt skrämmande. Vart är vi påväg?

Stress har blivit en folksjukdom. Jag kan inte minnas att samhället såg ut så här när jag var liten. Blev man utbränd på den tiden? Eller var man bara lyckligt ovetandes?

Idag försöker man att klämma in så mycket som möjligt på en dag. Varje dag.  Maximera tiden.

STOPP!

Det här håller inte!

Måste man verkligen göra allt det där? Kan man skala bort något? Vad är viktigt EGENTLIGEN?

Jag har tänkt om. Hälsan och familjen kommer först. Lite skit i hörnen får man lära sig att leva med hur jobbigt det än kan kännas i början. Två viktiga punkter som jag valt att prioritera är familjetid och hälsosam kost. Bort med sockret till exempel. Att meditera har blivit ett nytt tillskott i mitt liv. Jag kan egentligen göra det när som helst och var som helst. Det laddar batterierna. Det får kroppen att gå ner i varv och tankarna rensas. Man hittar massor av bra guidade meditationer på YouTube, Spotify eller appen Insight Timer. Det är bara några tips.

Ta dig ett par minuter några gånger om dagen för att få ner pulsen och för att bli medveten om dig själv. Det är inte helt lätt. Men övning ger färdighet.

Mina tankar har alltid fladdrat iväg. Jag har alltid varit ”någon annan stans”. Tänk så mycket jag missat. Jag vill vara här och nu. Leva i nuet… Jag övar, varje dag.

Ta dig en funderare. Om du måste välja. Vad är viktigt EGENTLIGEN?

Laholms stadspark

INSTAGRAM: @malintilja

You may also like