Skönhetstips inför jul och nyår

I samarbete med MB PECO MEDIJA

Vintern är här, vilket jag tror vi alla börjar känna av mer och mer och julen står snart vid dörren. Dagarna börjar bli långa, gråa och mörka så det är lätt att man själv känner sig grå och låg. Då kan det kännas bra om

man ser till att liva upp vardagen med lite roligare makeup. I vinter är det trender av aprikosfärg och beige, blandat med glitter och skimrande ögonskuggor där eyeliners markerar ögonen och ögonskuggor av naturliga bas toner. Jag har listat några sminktrender som jag tycker är fina till vardags och till fest , vilket passar bra inför  julfester och nyårsafton.

Mörka läppstift


Om jag frågar dig vilken färg du förknippar julen med ,så kommer du säkerligen att svara rött och det kan även vara det första man tänker på gällande makeup under julen. Denna vinter är det mörkare nyanser av läppstift och läppglans som dominerar.

För den mer precisa trendlooken så är det vinröd och körsbärsröd som gäller, om man vill vara exakt.

Skimrande naglar och metallic-ögon


När det gäller att välja nagellack inför fest och nyår så ska det glittra och skimra lika mycket som festen själv. Årets version av nagellackstrend är alltså skimrande, tindrande nagellack oavsett färg. Huvudsaken är att de skimrar lika starkt som julgransstjärnan. Se bara till att ha en riktigt bra remover som tar bort allt glitter när festen lagt sig. Dessa sitter oftast lite hårdare än andra, släta nagellack. Trenden av glittrande toner följer även med när det gäller ögonskuggor och helst i en metallic-ton. För att ta det till nästa nivå kan du även lägga en lite tjockare eyeliner.

Nagellack från Depend

När vi talar om jul så är det säkert också många som får lite ångest inför sin julhandel och hitta de perfekta julklapparna, både tidsmässigt och pengamässigt. Då skulle det kunna passa att ta del av världens största jullotteri som El Gordo (bara på webben). Har har man chansen att vinna flera tusentals kronor eller till och med miljoner och dra nytta av de bonusar som erbjuds. Kanske det är det du som överraskar familjen med en resa till varmare destinationer eller slår till på en extra stor nyårsbaluns med släkt och vänner.

Orangea läppar och aprikosfärgade kinder

Så åter till makeup trenderna. En annan vintertrend för dina läppar, förutom de mörka tonerna är orangea läppar. Jag själv älskar aprikos toner både på kindben och läppar.

Prova orangea eller aprikos läppar nästa gång, med rosa rouge och en röd jul- eller festklänning. Mixa ”förbjudna” färger.

Hårspännen som accessoarer

Den sista stora trenden som du säkert har sett på bilder eller på stan är hårspännen. Denna högst 90-tals inspirerade accessoar har kommit tillbaka och jag tror att vi kanske kommer att se denna trend även i 2019. Hårspännena kan se ut lite som man vill, men till jul skulle jag tro att vi väljer de som glittrar lite extra. 

Önskar er alla en riktigt glittrig jul och ett sprakande nyår!

You may also like