Nytt projekt på huset är igång!

pergola

Snacka om att man ibland får magsår av dålig kommunikation! Hur svårt ska det vara att få saker rätt från början? I detta fall handlar det om dåligt skrivet avtal + en mycket luddigt skriven offert. Det gäller att ha koll på vad man skriver på. Hittade en firma via servicefinder där vi brukar leta hantverkare.

Då vi har det vansinnigt varmt på nedre botten av vårt hus, har vi bestämt oss för att bygga en pergola längs med hela husväggen. Huset ligger nedanför en sluttning så det blir som en het gryta längst ner. Sonen som har sitt rum där, har haft en bastu hela sommaren. Nu har vi skaffat en AC för att tillfälligt lösa problemet.

Bilden är en inspirationsbild.

Takbjälkarna kommer att ligga längs med sidan på huset för att få rätt vinkling mot solen. Vi kommer att ha 2 meter mellan varje stolpe, som sitter i slänten och armeringsjärn mellan ytterstolparna. Bilder kommer när det är färdig. Just nu gräver dom hål för att gjuta betongfundament. Jag var nära på att ge upp ett tag, men nu verkar dom vara igång ialla fall. Jag hade gärna anlitat samma kille som byggde vår altan. Han var riktigt bra. tyvärr fick priset styra och det är väl det vi får sota för nu.

Det ska i alla fall bli hur mysigt som helst när det är klart! Jag ska plantera växter som får klättra upp på gallret och ge skugga.

 

You may also like

2 kommentarer