Mitt heta kärleksliv genom åren

Ikväll när jag och familjen satt hemma och käkade och zappade på tv´n , stannade mitt hjärta för en stund.

Karate Kid klev in i rutan.

Ralph Macchio i sina bästa år. Året var 1984 när första filmen släpptes. Jag vet inte hur gammal jag var när jag först såg den. Kanske åtta, nio år? Den söta pojken klev rakt in i mitt orörda flickhjärta och satte sig som en pil. Hur många upplevde samma romans med den pojken? Dessutom var det ju en bra film. Eller?

Ralph Macchio

Jag blev tvungen att lägga upp en status på Facebook när han dök upp i rutan, för att även alla andra som fått sitt hjärta att brinna, skulle få chansen att se honom igen nu 34 år senare. Om ni googlar hans namn får ni se att han ser nästan exakt likadan ut i dag. Bara lite äldre.

Minnen rullade upp från min barndom och starten på mitt liv som tonåring.

Då klev Tom Cruise in i mitt liv

När filmen tog slut zappade jag vidare till en annan kanal. Då dök nästa kärlek upp!

1988 kom filmen Cocktail med Tom Cruise. Där var hon igen! Elisabeth Shue som satte Karate Kids hjärta i brand några år innan. Vilken lyckans tjej! Hon fick minsann kramas med alla hunkar i Hollywood. Tom Cruise hängde på stora delar av mina väggarna i mitt flickrum, förutom på några delar av rummet där Karate Kid, Patrick Swayze och Arnold Schwarzenegger tog plats. Två år senare kom filmen Days of Thunder där han Träffade sin blivande fru och ex-fru Nicole Kidman.

Jag blev påkommen när jag snodde filmaffischen på en anslagstavla i Vansbro

Ni vet en sådan där bioaffisch. Attans. Det var pinsamt. Men vad gör man inte för sin stora kärlek. Det måste varit på min 12-års dag som min bästis Sara skickade in till radion och dom spelade film musiken ”Show me heaven” med Maria McKee för mig. Lyssna här!

Cocktail

Har dom här killarna inte lite samma frisyr? Kan det ha varit den jag fastnade för mån tro?

Men sen! Oj oj oj….

Jag trodde aldrig att man kunde bli så kär som 12-åring

Första gången jag såg filmen Häxor läxor och dödliga lektioner, eller Heathers som originaltiteln heter, blev jag så kär att jag inte kunde tänka på annat än Christian Slater varesig på dagarna eller nätterna. Jag trodde på riktigt att det en dag skulle bli vi. Ungefär som i en saga där prinsessan väntar på att prinsen skulle komma ridandes på en vit häst och hämta mig hemma på gården i Dala-Järna. Det var något med hans röst. Filmen släpptes 1988, samma år som Cocktail. Christian har forfarande en speciell plats i mitt hjärta även om vi var tvungna att gå skilda vägar några år senare, för att lämna plats åt mer hållbar kärlek.

Ännu en mörk, fluffig frisyr…

Häxor läxor och dödliga lektioner

 

2004 klev han in i mitt liv

Mannen som faktiskt blev min på riktigt.

Den sista april 2004 var jag och några vänner ute på stan i Stockholm. Vi var fyra tjejer som träffades upp på Clarion hotel i Skanstull för att ta några drinkar och sedan åka till Kungsgatan för att gå på Blue Moon Bar. Sara Löfgren som tidigare medverkat i Fame Factory på tv, skulle spela där och jag gillade hennes låtar väldigt mycket och såg fram emot kvällen. Det var Valborgsmässoafton, så det var mycket folk ute på stan. Tre månader tidigare hade mitt tvååriga förhållande tagit slut och jag hade bestämt mig för att vara singel. Jag hade tagit tag i en dröm jag haft länge och fått jobb som reseledare för Fritidsresor. Det var ingenting man bara blev, utan jag hade gått igenom flera prov för att ta mig dit. Jag var så glad över äventyret som väntade mig i utlandet. Under själva uttagningen som researrangören höll, hade jag hållit ett föredrag om hjärt-och lungräddning. Jag tänkte att det skulle ge mig lite pluspoäng att jag var kunnig inom akutsjukvård. Ingen kille skulle kunna stå i vägen för mina drömmar.

När vi stod på dansgolvet på Blue Moon Bar efter midnatt, kom det fram en kille

Killen var väldigt söt och vi började prata. Han tog med mig till baren och bjöd på en drink. I fyllan och villan bytte vi telefonnummer, men med ett par drinkar i kroppen missades någon siffra i min telefon. Det spelade förstås ingen större roll eftersom jag ändå skulle dra iväg utomlands och hade inget som helst intresse att träffa någon. På dagen två år senare gifte vi oss. Ja, ibland blir det inte som man planerat helt enkelt.

Det blev en date. Det blev två. Vi blev oerhört förälskade och idag har vi varit gifta i tolv år.

Malin & Johan Tilja

Det blev varken Ralph, Tom eller Christian som jag förväntade mig som 12-åring. Det blev bättre upp. Halmstadkillen Johan var den som slutligen stal mitt hjärta på riktigt och står fast vid min sida efter både stormar och skurar….

You may also like

3 kommentarer