Leilas ljuvliga saffransskorpor

saffransskorpor

Julbaket fortsätter med saffransskorpor

Jag älskar att julbaka. Det höjer verkligen julkänslan. I år har det varit lite extra svårt , eftersom jag har så himla ont i handen som jag opererat. Men familjen hjälper gärna till så det går bra ändå. Idag satte jag en kastrull risgrynsgröt på kokning medan jag blev sugen på att baka något med saffranet som fanns kvar i lådan. Det fick bli Leilas saffransskorpor.

Saffransskorpor

Älskar min Kitchen Aid

Min Kitchen Aid som jag fick av mamma i födelsedagspresent en gång, är verkligen fantastisk. Att slippa allt kladd och bara låta maskinen sköta allt. Det gör det så mycket enklare och roligare.

saffransskorpor

Det är enkelt att baka saffransskorpor

Att baka saffransskorpor är väldigt enkelt. Receptet hittar du i länken ovan. Längderna gräddas i ugnen i 25 minuter sedan skär man upp dem i bitar.

Sedan gräddas bitarna igen på svagare värme under 15 minuter. Sedan är det färdigt och ljuuuuuvligt gott. Om man gillar saffran förstås. Min man avskyr saffran. Desto mer till oss andra. Hi hi….

När jag gjorde saffransskorpor förra året hade jag i hackad mandel. Det var till och med ännu bättre. Mer att tugga på. Det gillar jag.

Färdiga saffransskorpor

Nu får julen gärna komma. Hoppas verkligen att snön ligger kvar så vi får en vit jul.

You may also like