Skickat julklappar till hemlösa familjer

jul

En självklarhet att hjälpa

Igår  hade vi lite födelsedagsfika för min man som fyllt år. När hans lillebror med familj kom, hade dom planer på att åka till ett vandrarhem där det bor tre mammor med barn, som inte har något eget hem eller någon möjlighet att ge sina barn en jul som vi andra är vana att få. Dom skulle köpa en gran och mat på vägen dit, samt ta med lite julklappar och julgodis. Självklart ville även vi hjälpa till!

Jag hade en hel del oöppnade hudvårdsprodukter som jag fått på olika pressvisningar och som jag själv inte hunnit testa. Dessa blev jätte fina paket till mammorna. Olästa pocketböcker som bara blivit liggandes kommer säker till bättre användning hos dem. Barnen hade fina experimentlådor bland annat, som dom fick då vi var på eventet som Viaplay hade för julkalendern. Dom passar perfekt att ge bort. Böcker, pyssel och annat fick också följa med. Skickade även med en påse med mössor, överdragsbyxor, vantar och sjalar till både vuxna och barn.

Vi skickade även med julgodis, fika och en älgstek. Dom andra köpte ingredienser till en gryta på vägen så att dom alla kan få en riktigt god middag. Det är min pappa som jagar älg.

Min dotter fick åka med och lämna över allt. Det känns nyttigt att barnen får se hur andra har det. Hon är redan väldigt omtänksam och vill hjälpa till, vilket känns bra. För några år sedan packade vi lådor med julklappar, julgodis, hygienartiklar, pasta, konserver och mycket mer och lämnade till en lastbil som körde ner till Ryssland. Det var några som tagit initiativet och hade utlyst en uppsamlingsplats för avlämning. Jag älskar att människor gör sådant för att hjälpa andra. Speciellt i juletider!

Tips om du vill hjälpa till

Det finns många sätt att hjälpa till på. Kvinnojourer till exempel. Där bor mammor och barn som inte har möjligheten att fira jul hemma. Kontakta din närmsta kvinnojour eller mansjour om du vill hjälpa till. Min mamma jobbar för en kvinnojour och jag vet att de som kommer dit har oftast ingenting med sig…

 

You may also like

2 kommentarer