Träffa psykolog i ny app

mindler

Inlägget innehåller sponsrat innehåll

 

För ungefär ett år sedan gick jag i terapi för att bota min orm fobi. Jag var livrädd för att göra detta, men samtidigt något av det viktigaste jag gjort för mig själv. Att lida av fobi hindrade mig från så mycket.  En del av det som hindrade mig från att söka hjälp för min fobi förutom den enorma rädslan, var kostnaden och tiden jag skulle behöva lägga ner. Självklart var det värt varenda sekund och jag fick hjälp via psykologiska institutionen på Stockholms universitet.

Majsorm

KBT på nätet

Långt ifrån alla får den möjligheten. Jag fick ansöka med ett långt brev, blev intervjuad över telefon och blev senare antagen för att få behandling av en psykologstudent. Detta var för mig kostnadsfritt. Hade jag gått till en privat mottagning hade det kostat ett par tusen kronor per besök.

Nu finns ytterligare en möjlighet till psykologbehandling av olika slag. Liksom olika sjukvårdsappar har det nu kommit en liknande tjänst för vård inom psykologin. Inte dumt alls med tanke på att det kan vara långa väntetider inom psykologin och behovet verkar vara omättat.

Appen heter Mindler

Ladda ner Mindler-appen till din smartphone eller surfplatta genom Apple Appstore eller

Google Play . Genom Mindler kan du träffa en legitimerad psykolog eller en legitimerad psykoterapeut och får hjälp med bedömning, utredning och den behandling du behöver. Du bokar enkelt in ett videobesök på en tid och från en plats som passar dig. Allt du behöver tillgång till är en smartphone eller surfplatta, bredband och BankID för att kunna legitimera dig. Betalning sker med bankkort. Om du har frikort anger du ditt frikortsnummer i stället för bankkort när du bokar ett besök. Enkelt och smidigt. Ett psykologbesök via appen kostar 100 kronor om du inte har frikort. Mindler samarbetar med Stockholms läns landsting.

Vad kan du få hjälp med via Mindler?

KBT – Kognitiv beteende terapi

Ångest , Panikångest

Träffa psykologer , samt gå i terapi

På Mindler finns behandlare som kan erbjuda samtal på nio olika språk och du kan själv välja om du vill prata med en man eller en kvinna.

Jag gick i KBT behandling

För att bota min fobi gick jag i KBT behandling, något som var väldigt effektivt och fick mig att förstå bättre hur vi fungerar gentemot rädslor och hur man blir av med dem. Att det är vårt eget beteende som styr våra rädslor och att det faktiskt går att vända dessa med vårt eget beteende. Jag minns när min terapeut frågade vad jag lärt mig under behandlingen. Mitt svar blev , att våga ger resultat. KBT är såklart bra mot mycket mer än bara fobi behandling. Jag tror att alla skulle må bra av att gå i KBT någon gång i sitt liv. Jag vet även att det kan vara extremt långa väntetider på olika typer av utredningar som psykologer diagnostiserar. Där kan säker Mindler vara till stor hjälp.

 

I samarbete med

Online psykolog

 

You may also like