Lakritsfestivalen firar 10 år

I eftermiddag har jag och min  11-årige son varit på Lakritsfestivalen, som firar tio år!

Det har blivit vår grej att göra tillsammans. Då jag varit inbjuden som bloggare både i Stockholm och Finland, har min son fått hänga med. Vi är båda tokiga i lakrits. Kanske därför barnen döpt vår svarta lilla dvärghamster till Lakrits. Lakritsfestivalen hålls hela helgen i Annexet Ericsson Globe och är världens största lakritsfest!

Lakritsfestivalens grundare är Tuija Räsänen som äger Choklad & Lakrits

Butiken ligger på Fridhemsgatan 53 i Stockholm och har även en webbshop.Tuija är just nu högaktuell med sin bok” Tio år med lakritsfestivalen”. Hennes personliga berättelser om livet med lakrits.

Vi deltog i speedlakritsprovning med OS-konditorn Elisabeth Johansson och minglade runt bland montrar och provsmakade massor av härlig lakrits i alla dess former.

Både jag och min son älskar den Islänska lakritsen. Framförallt Djupur. Den står alltid på vår inköpslista när vi åker iväg så här.

Lakritsroten ser ut som en träpinne, men är faktiskt riktigt god att tugga på.

Lakritschips, kan det va nåt? Vi köpte med oss en påse hem. Kan inte säga att det var någon favorit. Lite märkligt till och med. Men det är ju kul att testa ändå. Hela idén är ju lite galen.

I  höst arrangerar Lakritsfestivalen en lakritskryssning

Viking Line´s båt Cinderella kommer den 18-19 oktober att förvandlas till en stor lakritsbåt.

En fest fylld av lakritsupplevelser, för att avsluta det stora 10-års firandet. Det blir drinkskola, lakritsprovningar, lakritsinspirerad trerättersmeny, provsmakningar och shopping. Förmodligen tidernas härligaste partybåt. Priset ligger på 295 kronor per biljett och åldersgränsen är 21 år. Mer info här.

Vad sägs om en härlig saltlakritssås till glassen i sommar?

Chokladmästaren Gustaf Mabrouk har skapat årets festivalchoklad. Självklart med en touch av lakrits.

Haupt Lakrits har många härliga favoriter. Mina små älsklingar i år är hallon och passionsfrukt. Så ljuvliga. Dessutom kommer deras fina lakritsburkar i ny skepnad. Visst är dom fina!

Tack Tuija och Lakritsfestivalen för i år! Vi ses igen nästa år…

You may also like