Avslutar veckan med Yin yoga

Yin Yoga

Denna veckan har varit väldigt produktiv. Våren har äntligen kommit och man har fått massor av ny energi från solen. Äntligen går det åt rätt håll.Jag laddar batterierna lite extra med Yin yoga.

Hur skönt det än är att vara pigg och glad så är det också viktigt att låta kroppen vila och koppla av.

Att gå på ett pass Yin yoga är som att ladda om batterierna. Gå in i djup avslappning för att sedan få ny, positiv energi. Vem som helst kan utföra Yin yoga. Man behöver inte vara vig och smidig. Man anpassar rörelsena utifrån sin egen förmåga och det finns alltid alternativa positioner.

Yin yoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att  släppa taget för att stilla kropp och sinne.

Det är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer. Genom att balansera yin, vila, och yang, aktivitet, i livet i stort ökar vårt välbefinnande på alla plan. Att plocka fram yogan i vardagen är ett bra verktyg för att finna ro och balans. Att fokusera på andningen som man ibland glömmer bort.

Yin yoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro.

Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I Yin yogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar. Perfekt för stela, spända eller stressade kroppar. Eller för den som bara vill få en djup avslappning. Yoga är enligt mig den bästa medicinen mot det mycket.

smoothie

Efter Yin yogan blev det en härlig vitaminrik smoothie med spenat, frysta hallon, osötad mandelmjölk, drinkable supermeal och banan. Följ ett av mina instagramkonton ,  @smoothierecept för smoothie inspiration.

Den fina yoga toppen och hårbandet har jag köpt på Rituals. Så fina!

Namaste….

You may also like